Slovensko v stredu vyšle vládny špeciál pre Slovákov v Izraeli

NETKY.SK • 9 Október 2023, 15:00 • 2 min
Slovensko v stredu vyšle vládny špeciál pre Slovákov v Izraeli

BRATISLAVA - Slovensko v stredu (11. 10.) vyšle vládny letecký špeciál na repatriáciu Slovákov z izraelského Tel Avivu. Dohodli sa na tom ministerstvo vnútra a rezort diplomacie, informovala agentúra TASR prostredníctvom komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Veľvyslanectvo SR v Tel Avive je v kontakte s početnými občanmi SR v Izraeli a pracuje na zostavení zoznamu cestujúcich. Prioritu budú mať zraniteľné osoby," priblížili z rezortu. Vládny špeciál Airbus A319 OM-BYK s kapacitou 89 miest poletí z Bratislavy v skorých ranných hodinách, uviedli z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR. Na palube budú pre Slovákov k dispozícii aj dvaja zdravotníci z Asociácie samaritánov SR.

 

Uviedli, že dôvodom zabezpečenia repatriačného letu je zhoršená bezpečnostná situácia v Izraeli. Viaceré letecké spoločnosti zrušili množstvo plánovaných letov z Izraela a Slováci tak majú problém dostať sa bezpečne naspäť.

 

Slovákom v týchto dňoch Ministerstvo vnútra neodporúča cestovať do Izraela

MZVEZ zároveň ani naďalej neodporúča cestovať do Izraela, kde pretrváva ozbrojený konflikt. "V súčasnosti to rozhodne nie je vhodná destinácia na púť, turistiku či dovolenku," zdôraznilo s tým, že konanie cestovaných kancelárií, ktoré tam naďalej plánujú realizovať zájazdy, je nezodpovedné.

Ako priblížili, civilná letecká preprava do Izraela aj z krajiny je síce čiastočne obmedzená, no stále funkčná, hoci mnohé lety majú meškanie. Upozornili, že cestujúci nachádzajúci sa v oblastiach bližšie k hranici Jordánska majú možnosti dopravy z letiska v Ammáne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / MV SR Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies