REPORTÁŽ: Podľa Sulíka vzniklo nedorozumenie, s celoplošným testovaním súhlasí

NETKY.SK • 13 Január 2021, 21:12 • 2 min
REPORTÁŽ: Podľa Sulíka vzniklo nedorozumenie, s celoplošným testovaním súhlasí

BRATISLAVA - Minister hospodárstva a predseda koaličnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík sa členom vlády ospravedlnil za svoje výroky k celoplošnému testovaniu obyvateľov Slovenska na koronavírus. Povedal to s tým, že to podľa neho bolo nedorozumenie.

slovakia

left justify in out

Doplnil, že SaS podporí celoplošné testovanie, ak sa vykoná lepšie, vláda sa poučí z chýb minulosti a posilní sa testovanie v mobilných odberných miestach.

 

Minister si priznáva chybu 

"Vzniklo zbytočné nedorozumenie, keďže som premiérovi skočil do reči a vyjadril súhlas s tým, že sme za to, aby sa testovalo v najviac postihnutých okresoch tento víkend." 

 

 

"Ostatní členovia vlády to však pochopili tak, že súhlasím s celoplošným testovaním počas ďalších víkendov. Bola to moja chyba a vzniknutá situácia ma mrzí. Kolegom vo vláde som sa dnes ospravedlnil," uviedol Sulík.

 

Zvukový záznam zo zasadnutia vlády SR 

Vláda dnes schválila zverejnenie časti zvukového záznamu zo svojho 65. rokovania, z ktorého sú zrejmé postoje členov vlády k plošnému testovaniu. 

 

 

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) ešte pred dnešným zasadnutím kabinetu uviedol, že minister hospodárstva SR Richard Sulík na rokovaní vlády v pondelok 11. januára explicitne povedal, že je za celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska na koronavírus.

 

Testov je dostatok

Antigénových testov je na Slovensku podľa ministra hospodárstva dostatok. "Minulý piatok dorazilo 2,6 milióna testov a v piatok ďalších 2,6 milióna. Testov je dostatok," povedal Sulík po dnešnom rokovaní vlády. Zároveň je podľa neho možnosť nakúpiť pre potreby testovania ďalších päť miliónov testov do niekoľkých dní. "Na testoch to určite nestroskotá," skonštatoval minister.

 

img

 

Vyjadrenie zo včerajšieho dňa 

Sulík sa pre médiá v utorok 12. januára vyjadril, že v celoplošnom testovaní na území celého Slovenska nevidí SaS zmysel. Naopak, je to podľa neho mrhanie personálnymi, organizačnými a materiálnymi zdrojmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies