Slovensko pomôže Rakúsku: Do Gabčíkova by mohli prísť stovky migrantov

NETKY.SK • 11 Január 2017, 11:08 • 2 min
Slovensko pomôže Rakúsku: Do Gabčíkova by mohli prísť stovky migrantov

BRATISLAVA – Stane sa zo Slovenska prestupná stanica pre migrantov?! Rakúsko stanovilo na rok 2017 presnú kvótu žiadateľov o azyl. Ak u nášho západného suseda dôjde k migračnému pretlaku a ich počet prekročí číslo 35.000, dočasnú strechu nad hlavou nájdu práve na Slovensku.

slovakia

left justify in out

O prebiehajúcich rokovaniach medzi oboma vládami hovoril rakúsky minister vnútra Wolfgang Sobotka pre rakúsky denník Die Kurier. „Začali sme rokovanie so Slovenskom,“ povedal Sobotka. Rakúsko si na rok 2017 stanovilo kvótu 35-tisíc žiadateľov o azyl, ak bude kvóta prekročená, Slovensko by im poskytlo náhradné ubytovanie. „Budeme kontaktovať ďalšie štáty, aby od nás odobrali prekročenú kvótu do času, kým budú mať utečenci možnosť požiadať o azyl v Rakúsku,“ povedal rakúsky minister Sobotka.

 

img

 

Podľa slovenského ministerstva vnútra je v súčasnosti v platnosti dohoda o pomoci medzi krajinami a Slovensko ju je ochotné predĺžiť. V Gabčíkove sa momentálne nachádza 13 žiadateľov o rakúsky azyl. “Keďže ide o žiadateľov o azyl v Rakúsku, ani jeden z týchto utečencov nemôže dostať azyl na Slovensku. Azyl im môže prideliť iba Rakúsko,“ povedalo vo vyhlásení ministerstvo vnútra. rezort.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies