Dmytro Kuleba: „Ukrajina sa svojich území nikdy nevzdá."

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 18:02 • 2 min
Dmytro Kuleba: „Ukrajina sa svojich území nikdy nevzdá."

KYJEV - Ukrajinský minister zahraničných vecí Kuleba dnes uviedol, že cieľom Ukrajiny vo vojne je, aby Ukrajina bola opäť celistvá.

slovakia

left justify in out

Ukrajina vylúčila, že by v rámci akejkoľvek mierovej dohody postúpila Rusku časť svojho územia. Dmytro Kuleba, taktiež oznámil, že v súčasnosti medzi Moskvou a Kyjevom neprebiehajú žiadne mierové rokovania. 


„Cieľom Ukrajiny v tejto vojne... je oslobodiť naše územia, obnoviť našu územnú celistvosť a plnú suverenitu na východe a juhu Ukrajiny. Toto je konečná podoba našej vyjednávacej pozície," uviedol Kuleba. 

 

Prečítajte si aj: Eduard Heger hovorí, že dnešok je dôkazom toho, že vláde záleží na Slovákoch

 

img

 

Dmytro Kuleba tiež uviedol, že Ukrajina ukončila mierové rozhovory s Ruskom práve z dôvodu nesplniteľných ruských požiadaviek a pokračujúcej vojenskej agresie voči Ukrajine.


Delegácie z Ruska a Ukrajiny začali v stredu spoločne s diplomatmi OSN a tureckými predstaviteľmi v Istanbule rokovania o obnove zablokovaných dodávok obilia cez Čierne more. Kuleba pred začiatkom týchto rozhovorov uviedol, že dohoda sa zdá byť veľmi blízko.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Igor Matovič: „Slovensko hospodári lepšie za nás ako za Fica." Komu zdvihne plat?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies