Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

NETKY.SK • 19 Marec 2024, 08:43 • 2 min
Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok uskutočnil v pondelok 18. marca 2024 telefonický rozhovor s podpredsedníčkou vlády Moldavskej republiky pre EÚ integráciu Cristinou Gherasimovovou. Hlavnou témou bola integrácia Moldavska do Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Marek Eštok ocenil eurointegračné úsilie Moldavskej republiky a významný pokrok v reformách za ostatné obdobie. „Slovensko je jedným z najväčších podporovateľov strategickej voľby Moldavska stať sa členom Európskej únie. Uznávame pokrok, ktorý sa im podarilo urobiť v implementovaní odporúčaní Európskej komisie a chceme povzbudiť Moldavsko, aby nepoľavilo v naštartovanej reformnej dynamike,“ uviedol M. Eštok a súčasne dodal, že Slovensko podporuje rozširovanie EÚ, ktoré je založené na princípe zásluh a riadnom plnení všetkých kritérií. 

V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko a zvolanie medzivládnej komisie, ktorá bude začiatkom prístupových rokovaní do EÚ. Slovenská republika je zároveň aj naďalej pripravená odovzdávať Moldavsku svoje skúsenosti z eurointegračného a transformačného procesu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: Tlačový odbor MZV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies