Do dražby sa dostali predmety najznámejšieho páru zločincov v dejinách

NETKY.SK • 20 September 2019, 18:1 • 2 min
Do dražby sa dostali predmety najznámejšieho páru zločincov v dejinách

DALLAS - Predmety, ktoré patrili gangsterskému páru Bonnie a Clyde z amerického štátu Texas, idú do dražby v Bostone.

slovakia

left justify in out

Aukčná spoločnosť RR Auction ponúka predmety známych kriminálnikov vrátane knihy s básňami Bonnie Parkerovej a hodinky patriace Clydovi Barrowovi. Dvojicu, ktorá sa preslávila počas veľkej hospodárskej krízy, zastrelila po rozsiahlom pátraní polícia v roku 1934 v štáte Louisiana.

Aukčný dom uviedol, že knihu, ktorá ide spolu s ostatnými položkami do dražby v sobotu, Parkerová napísala vo väzení. Podľa výkonného viceprezidenta spoločnosti Bobbyho Livingstona je polovica z básnických textov zjavne originálna.

 

 

Medzi ďalšími predávanými predmetmi sú Barrowove hodinky Bulova, ktoré mal na sebe, keď ho zastrelili, návrh plagátu dallaskej polície s "hľadaným" Barrowom, ako aj brokovnica skonfiškovaná po prestrelke v meste Joplin v štáte Missouri v roku 1933, pri ktorej prišli o život dvaja muži zákona a gangsterský pár utiekol.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona