Jednota skrze Ježiša! Protestanti i katolíci sa na Veľký piatok v Bratislave stretnú spolu na bohoslužbe

NETKY.SK • 25 Marec 2024, 08:00 • 2 min
Jednota skrze Ježiša! Protestanti i katolíci sa na Veľký piatok v Bratislave stretnú spolu na bohoslužbe

Bohoslužba sa bude konať v piatok 29. marca 2024 od 10 hodiny.

slovakia

left justify in out

Bolo tomu tak na Veľký piatok pred rokom a bude tomu tak aj v tomto roku. V priestoroch UPeCe Bratislava na internátoch v Mlynskej doline sa na Veľký piatok stretnú veriaci rôznych kresťanských denominácií, aby si spoločne pripomenuli smrť a ukrižovanie Ježiša Krista.

UPeCe - Univerzitné pastoračné centrum sv. Jozefa Freinademetza patrí do Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže (ZKSM). Počiatky tohto centra siahajú až do apríla 1996. Vtedy študenti z internátov v Mlynskej doline hľadali kňaza, ktorý by bol ochotný chodiť do Mlynskej doliny slúžiť nedeľné omše. 

Témou piatkového zhromaždenia je "Je dokonané!" a kázňou poslúži kazateľ CityChurch Bratislava Pavol Zsolnai, ktorý je zároveň biskupom Apoštolskej cirkvi na Slovensku.

Počas programu sa budú konať aj detské programy v besiedkach rozdelené pre deti od 4 – 7 r a 8 – 12 r. V prípade záujmu dať deti do besiedky, je potrebné vyplniť  tento formulár. K dispozícii bude aj miestnosť pre kojencov, kde prihlasovanie nie je potrebné.

Podujatie organizuje občianske združenie Kresťania v meste. Je to inkluzívna platforma, ktorá združuje cirkevné zbory a spoločenstvá štátom registrovaných cirkví, ako aj kresťanské mimovládne organizácie, ktoré majú sídlo na území mesta Bratislava

Táto platforma je založená na osobných vzťahoch predstaviteľov cirkevných spoločenstiev a organizácií, ponúka aktívne členstvo alebo len príležitostnú participáciu na jej jednotlivých projektoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Kresťania v meste. (www.krestaniavmeste.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies