Slovensko čaká veľmi teplý začiatok týždňa. Teploty vystúpia až na +27 °C

NETKY.SK • 2 Október 2023, 11:15 • 2 min
Slovensko čaká veľmi teplý začiatok týždňa. Teploty vystúpia až na +27 °C

Aj napriek tomu, že je október, teploty sa na Slovensku šplhajú mimoriadne vysoko. Za týmto prílevom teplého vzduchu je tepelná kupola, ktorá sa usadila v Európe.

slovakia

left justify in out

Začal sa nám október, ale počasie na Slovensku pripomína skôr začiatok septembra. Babie leto je plnom prúde a kým rána a večery sú chladnejšie, cez deň je mimoriadne teplo. 
Takýto charakter počasia prináša aj tento týždeň, pričom hlavne dnešok a zajtrajšok budú nezvyčajne teplé vzhľadom na aktuálny dátum.

Teplý front postupuje z našej oblasti ďalej na východ. Za ním k nám začína po okraji tlakovej výše so stredom nad alpskou oblasťou od západu prúdiť teplý vzduch.
Teploty dnes vystúpia do +26 °C, bude slnečno a bezvetrie − Slovensko tak dnes čaká priam ideálne počasie.
Ešte teplejší utorok
Rovnako to bude aj počas utorka, a dokonca utorok prinesie ešte vyššie teploty. Od juhozápadu k nám bude prúdiť ešte teplejší vzduch ako dnes, ktorý najmä na juhozápade vyšvihne teploty až na +27 °C. 
Stred týždňa prinesie zhoršenie počasia, kedy hrozia už aj zrážky a ochladenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: imeteo.sk, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies