Slovenskí policajti odišli chrániť srbsko-macedónsku hranicu

NETKY.SK • 24 Október 2016, 13:21 • 2 min
Slovenskí policajti odišli chrániť srbsko-macedónsku hranicu

BRATISLAVA - Pätnásť príslušníkov Policajného zboru (PZ) bolo dnes ráno vyslaných do Srbska, kde budú pomáhať chrániť srbsko-macedónsku hranicu. Pred odchodom na misiu ich prišiel podporiť podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Novú misiu označil za súčasť snáh SR ako predsedajúceho štátu v Rade Európskej únie ísť príkladom pri dôslednej ochrane vonkajších hraníc EÚ. "Verím, že aj táto pomoc opätovne prispeje k zlepšeniu bezpečnostnej situácie, ktorá je aj vďaka prijatým opatreniam výrazne lepšia ako v minulom roku," uviedol Kaliňák.

 

Pripomenul, že v priebehu posledného roka vyslala SR na ochranu vonkajších hraníc EÚ už viac ako 300 policajtov. "V porovnaní s inými krajinami je tento náš príspevok jeden z najvyšších," upozornil Kaliňák s tým, že práve takáto forma je ukážkou flexibilnej a efektívnej solidarity, ktorou Slovensko chce prispieť k ochrane Európy.

 

Policajti odchádzajú do Srbska na základe bilaterálnej dohody s touto krajinou, pričom následne by malo dôjsť k dvom ďalším rotáciám. Dokopy tak na hraniciach so Srbskom bude operovať 45 slovenských policajtov.

 

Vyslanie policajtov je prejavom solidarity Slovenska s krajinami, ktoré sú postihnuté migračnou krízou. V minulosti už SR vyslala policajtov na pomoc partnerom v Macedónsku, Maďarsku, Slovinsku a aktuálne pomáhajú aj v Bulharsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies