Veronika Remišová chce potrestať Maroša Žilinku. Čím ju nahneval?

NETKY.SK • 14 Január 2022, 19:20 • 2 min
Veronika Remišová chce potrestať Maroša Žilinku. Čím ju nahneval?

BRATISLAVA - Predsedníčka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová sa vyjadrila k účasti generálneho prokurátora na oslavách výročia vzniku ruskej prokuratúry, kam ho pozval tamojší generálny prokurátor Igor Krasnov. Ten sa nachádza na sankčnom zozname EÚ.

slovakia

left justify in out

 „Maroš Žilinka verejne pošliapal hodnoty ľudských práv, na ktorých je Slovensko postavené. Spoločné oslavy s človekom zo sankčného zoznamu, na ktorom sa dohodli všetky krajiny EÚ vrátane Slovenskej republiky, sú neprijateľným porušením národných záujmov Slovenskej republiky. Za tento akt by mal byť Maroš Žilinka disciplinárne stíhaný,“ uviedla Remišová v stanovisku, ktoré TASR poskytlo tlačové oddelenie strany. Generálna prokuratúra (GP) SR uviedla, že na vyhlásenia politikov nebude reagovať.

 

 

Správa o spolupráci GP SR a Ruskej federácie je podľa bývalého štátneho tajomníka ministerstva kultúry Konráda Rigóa, pôsobiaceho v mimoparlamentnej strane Aliancia, sama o sebe science-fiction. Spoliehať sa na ruských expertov pri odhaľovaní zločinov v oblasti extrémizmu a kyberkriminality podľa neho nemá zmysel. „A čo je ešte horšie, je za čiarou,“ skonštatoval.

 

Prečítajte si tiež: Hazarduje Maroš Žilinka s dôveryhodnosťou Slovenskej republiky?

 

Žilinka sa v uplynulých dňoch zúčastnil na oslavách výročia vzniku ruskej prokuratúry. Na margo svojej účasti uviedol, že osobný kontakt a komunikáciu s hlavami partnerských orgánov prokuratúr v zahraničí vrátane Ruskej federácie považuje za nevyhnutné. Počas pracovnej cesty sa generálne prokuratúry dohodli na vzájomnej spolupráci.

 

 

Ruský generálny prokurátor Krasnov sa dostal na sankčný zoznam EÚ po uväznení ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. O prehodnotenie či zrušenie plánovanej cesty do Ruska žiadali Žilinku pred odchodom viacerí politici aj europoslanci.

 

Možno vás zaujme: Fico a Mikulec sa pustili do seba kvôli Bödörovi

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies