Slovenski hádzanári skvelým finišom šokovali Rusov, Lipták: S bodom som nepočítal

NETKY.SK • 3 November 2016, 11:02 • 2 min
Slovenski hádzanári skvelým finišom šokovali Rusov, Lipták: S bodom som nepočítal

MOSKVA - Senzačnou remízou v Rusku vstúpili slovenskí hádzanári do bojov v 6. kvalifikačnej skupine o postup na ME 2018. V Moskve prehrávali ešte minútu pred koncom s vysokým favoritom o tri góly, skvelým finišom ale manko zmazali a po remíze 31:31 si do tabuľky pripísali prvý bod.

slovakia

left justify in out

"Rusi očakávali jednoduchý zápas, považovali nás za outsiderov. Možno nimi v tejto skupine naozaj sme, máme novotvoriace sa mužstvo a nikto s nami nepočíta. Ale domácich sme v stredu zaskočili a ani sami nečakali, že budeme toľko riskovať. Veľmi si cením, že sme ukázali morálnu silu a nevzdali sa ani vtedy, keď sme prehrávali dvanásť minút pred koncom už o šesť gólov," hodnotil po zápase pre TASR tréner slovenskej reprezentácie Martin Lipták.

 

Bod z palubovky spolufavorita skupiny čakal málokto. "Ja som s ním vôbec nepočítal. Išli sme sem uhrať čo najprijateľnejší výsledok, takže z môjho pohľadu je to senzácia. Som príjemne prekvapený. Nechcem vyzdvihnúť jednotlivcov, bol to kolektívny úspech. Oliver Rábek dal deväť gólov a podal nadpriemerný výkon aj vďaka svojim spoluhráčom, ktorí mu šance pripravili. Rovnako Rado Antl, v bránke nás viackrát podržal Rišo Štochl, ale bolo to hlavne o kolektíve a ja prakticky nemám koho za čo kritizovať. Samozrejme, našli sa aj chyby, no bol to z našej strany veľmi dobrý výkon."

 

V prvom polčase Slováci držali so súperom krok (13:13), v druhom si už ruskí hádzanári postupne vypracovali až šesťgólový náskok. Keď dal domáci Šelmenko 83 sekúnd pred sirénou na 31:28, zdalo sa byť rozhodnuté. "Priznám sa, že vtedy som už v zisk bodu neveril. Bál som sa, že to už iba dohráme, hoci som nechcel, aby to tak bolo," zdôraznil Lipták. Jeho zverenci ale v poslednej minúte predviedli neuveriteľný finiš a tromi gólmi šokovali favorita. "Aj keby sme prehrali o gól, bolo by to cenné, napokon sme to dotiahli na remízu. Možno keby sa zajtra opakoval rovnaký scenár, už by sa nám v závere vyrovnať nepodarilo. Bolo v tom aj kus šťastia, ale za výkon si chlapci bod zaslúžili," tvrdí kouč.

 

Posledné dva góly Slovákov dal Oliver Rábek, ten vyrovnávajúci v úplnom závere zo sedmičky. Tesne predtým Rusi stratili loptu v útoku a Sergej Šelmenko fauloval v strede ihriska Ľubomíra Ďuriša, za čo naledovala diskvalifikácia a pokutový hod. "V závere sme vysunuli obranu, Rusi stiahli brankára a urobili zbrklé chyby, za čo im asi musíme poďakovať," povedal pre televíziu TA3 Rábek. Ešte o jeden presný zásah viac ako on mal na konte desaťgólový kapitán Radoslav Antl: "Ani sa mi nechcelo veriť, keď som videl na tabuli konečný výsledok. V Rusku som hral s reprezentáciou prvýkrát a remíza je pre nás výborný výsledok. Bojovali sme do poslednej chvíle."

 

 

 

Už v sobotu hostia Slováci v košickej Steel aréne (18.00 h) ďalšieho výrazného adepta na jednu z dvoch postupových priečok Švédsko. "Teraz si trochu vyvetráme hlavy, vo štvrtok cestujeme celý deň a v piatok sa už musíme začať pripravovať na ďalšieho silného súpera. Urobíme pár zmien, v útoku si pripravíme iné kombinácie, pretože švédska obrana je zasa úplne odlišná ako ruská. Tešíme sa na všetkých fanúšikov v Košiciach, remíza v Rusku je pre nich dobrou pozvánkou. Chceme zopakovať výkon z Moskvy," dodal tréner Lipták.

 

mp ms

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies