Slovenské tenistky už spoznali svojho barážového súpera v aprílovej baráži Pohára federácie

NETKY.SK • 12 Február 2019, 13:40 • 2 min
Slovenské tenistky už spoznali svojho barážového súpera v aprílovej baráži Pohára federácie

Londýn - Slovenské tenistky privítajú v baráži o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie Brazíliu. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále ITF. Hrať sa bude 20.-21. apríla. Slovenky boli pri žrebe nasadené a okrem Brazílčsaniek ešte mohli naraziť na Taliansko, Japonsko, Kazachstan alebo Brazíliu.

slovakia

left justify in out

Slovensko a Brazília sa vo fedcupovej histórii ešte nestretli a tak o výhode domáceho prostredia rozhodol až dodatočný žreb. Zverenky kapitána Mateja Liptáka počas uplynulého víkendu prehrali v dueli 1. kola II. svetovej skupiny v Rige s domácim Lotyšskom 0:4. V aréne Riga nastúpili bez troch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Dominiky Cibulkovej, Magdalény Rybárikovej a Viktórie Kužmovej.

 

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku výsledok londýnskeho žrebu potešil. "Rovnako ako minulý týždeň pri žrebe Davisovho pohára sme mali šťastie. Brazília je prijateľný súper. Veľmi sa teším, že budeme hrať pred našimi fanúšikmi. Domáce prostredie je v tímových súťažiach vždy veľmi dôležité. Budeme v pozícii favorita a verím, že kapitánovi Maťovi Liptákovi sa podarí zostaviť najsilnejší možný tím. Zápas sa uskutoční v apríli tesne pred začiatkom antukovej sezóny. O povrchu sa poradíme s kapitánom a hráčkami. Bude veľmi dôležité udržať sa v najlepšej svetovej šestnástke. Prezident ITF David Haggerty má počas daviscupového stretnutia s Kanadou v Bratislave informoval, že na letnom kongrese v Lisabone by malo prísť k reorganizácii Fed Cupu po vzoru Davisoho pohára," uviedol Moška.

 

Výsledok utorňajšieho londýnskeho žrebu play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2020 tenisových reprezentačných družstiev žien (bude sa hrať 20. - 21. apríla 2019):


Česko - Kanada
USA - Švajčiarsko
Belgicko - Španielsko
Lotyšsko - Nemecko

Žreb play-off o II. svetovú skupinu:


Rusko - Taliansko
Veľká Británia - Kazachstan
Japonsko - Holandsko
SLOVENSKO - Brazília

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies