Zahraniční študenti Moskovskej štátnej univerzity budú od septembra študovať diaľkovo

NETKY.SK • 19 August 2020, 18:02 • 2 min
Zahraniční študenti Moskovskej štátnej univerzity budú od septembra študovať diaľkovo

MOSKVA - Zahraniční študenti Moskovskej štátnej univerzity pomenovanej po M. V. Lomonosovu od začiatku akademického roka budú študovať na diaľku, informovala tlačová služba univerzity.

slovakia

left justify in out

"Počas prijímacej kampane v roku 2020 prijala Moskovská univerzita viac ako 9 000 prihlášok od uchádzačov z 50 krajín. U zahraničných študentov sa štúdium začne 1. septembra vo vzdialenom formáte" hovorí správa.

 

Moskovská štátna univerzita pripravila špeciálny "systém podpory študentov" (buddy system) na spájanie cudzincov s ruskými študentmi, ako aj online podujatia o tradíciách a zvlášnostiach štúdia na univerzite, o kultúre Ruska a pamiatkach Moskvy.

 

img

 

"U zahraničných študentov sa štúdium začne v septembri na diaľku. To však neznamená, že žiaci budú odrezaní od udalostí, čo sa budú diať  v múroch Moskovskej štátnej univerzity. Každý zahraničný študent bude môcť nájsť si priateľa v rámci systému podpory študentov. Čakáme na našich nových žiakov zo zahraničia, ako aj na pokračujúcich v štúdiu zahraničných študentov, a budeme radi ich pozvať na denné štúdium hneď ako dostaneme povolenia na ich príchod do Ruskej federácie", citovali v tlačovej službe slová rektora Moskovskej štátnej univerzity Viktora Sadovnichyho.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Valery Edelweiss (@valery__edelweiss),

 

Rektor univerzity konštatoval, že tento rok sa výrazne zvýšila konkurencia medzi cudzincami. "V niektorých oblastiach školenia súťaž prekročila 4 osoby na miesto", poznamenal Viktor Sadovnichy.

 

Zdroj:   https://go.tass.ru/Fs64

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies