Slovenské národné divadlo spustilo náborovú kampaň Hľadáme hrdinov

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 14:15 • 2 min
Slovenské národné divadlo spustilo náborovú kampaň Hľadáme hrdinov

BRATISLAVA - Slovenské národné divadlo (SND) spustilo náborovú kampaň na pozície v umelecko-dekoračných dielňach, technickej prevádzke, v administratíve či marketingu. Cieľom kampane s názvom Hľadáme hrdinov je nielen obsadiť voľné pracovné pozície v SND, ale aj vyzdvihnúť dôležitú úlohu ľudí pracujúcich v divadelnom zákulisí.

slovakia

left justify in out

Kampaň vychádza z idey, že žiadne z divadelných predstavení by nebolo možné zrealizovať bez ľudí v divadelnom zákulisí. "Väčšina divákov vníma naše divadlo prostredníctvom umelcov, ktorých hudobné, tanečné alebo herecké umenie si prichádzajú vychutnať večer čo večer z prítmia našich hľadísk," hovorí generálny riaditeľ SND Matej Drlička. Podčiarkuje, že národné divadlo robia tým, čím je, stovky ďalších kolegov oddaných divadelnému umeniu.

Drlička pripomína, že každé predstavenie je výsledkom práce nielen umelcov, ale aj javiskových technikov, osvetľovačov, zvukárov, inšpicientiek, šepkárok, rekvizitárok, garderobierok, maskérok, krajčírov, manažérov umeleckej prevádzky, odborníkov na verejné obstarávanie, ekonómov, účtovníčok, pokladníčok, upratovačov, vrátnikov a ďalších profesií. "Tí všetci sú možno pre divákov neviditeľní, no pre nás sú nenahraditeľní hrdinovia," dodal. 

Naša prvá divadelná scéna potrebuje nových zamestnancov na rôzne pozície. Vedenie SND uvádza, že technická prevádzka hľadá stavačov scénických dekorácií aj osvetľovačov, ale tiež údržbárov. V administratíve chýba personalista či mzdový účtovník. Úsek komunikácie hľadá manažéra zmluvných vzťahov aj media plannera. V Umelecko-dekoračných dielňach SND chýbajú remeselníci - čalúnnik či zámočník. Voľné pracovné pozície nájdu záujemcovia na webe divadla i na portáli profesia.sk. "Niektoré z nich si nevyžadujú predchádzajúce skúsenosti v danej oblasti," dodáva SND.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Regióny.zoznam.sk - Zoznam
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies