Pre inauguráciu prezidentky budú v centre mesta dopravné obmedzenia

NETKY.SK • 13 Jún 2019, 17:06 • 2 min
Pre inauguráciu prezidentky budú v centre mesta dopravné obmedzenia

BRATISLAVA - Pre sobotnú (15. 6.) inauguráciu prezidentky SR Zuzany Čaputovej budú v centre Bratislavy dopravné obmedzenia.

slovakia

left justify in out

Týkať sa to bude najmä ulíc Jesenského, Mostová a Námestia Ľ. Štúra. Vjazd do garáže hotela Carlton a k hotelu bude možný z Jesenského ulice. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti.

 

V sobotu od 11.15 až do 11.45 h a od 12.30 až 13.00 h, budú ulice uzatvorené úplne. "Z týchto ulíc je v sobotu vylúčená aj MHD. Panská ulica bude uzatvorená od 08.00 do 14.00 h. Z dôvodu umiestnenia bezpečnostných zábran nebude vstup a prechod umožnený ani rezidentom," upozorňuje polícia.

 

Staromestská ulica v Bratislave bude v sobotu od 12.30 do 15.00 h rovnako uzavretá. Zjazd bude umožnený z Mosta SNP na nábrežie Vajanského a výjazd na Most SNP bude možný z nábrežia v smere do Petržalky. "Na plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky budú dohliadať hliadky dopravnej polície," spresnila polícia.

 

img

 

Inaugurácia prezidentky SR Zuzany Čaputovej bude najvýznamnejšou štátnou udalosťou, na organizácii ktorej sa spolupodieľa množstvo štátnych inštitúcií. Program sa začne v sobotu 15. júna o 11.45 h zložením sľubu na slávnostnej schôdzi Národnej rady (NR) SR v budove Slovenskej filharmónie v Bratislave za účasti poslancov parlamentu, členov vlád poslancov Európskeho parlamentu za SR. Taktiež veľvyslancov a ďalších významných hostí politického a spoločenského života.

 

Prezidentka sa následne presunie pred historickú budovu Slovenského národného divadla, kde pozdraví nastúpené jednotky Ozbrojených síl SR. Do bratislavského Dómu sv. Martina prejde prezidentka v sprievode rodiny pešo cez Panskú ulicu, kde bude mať priestor pozdraviť ľudí.

 

Následne sa uskutoční slávnostná bohoslužba slova Te Deum v Katedrále sv. Martina. Program bude pokračovať príchodom do Prezidentského paláca a symbolickým prevzatím úradu od prezidenta Andreja Kisku.

 

V sobotný podvečer Čaputová položí veniec k pamätníku Brána slobody a kyticu k pamätníku obetiam Železnej opony na bratislavskom Devíne. Cestou z Devína položí kyticu aj na hrob prvého prezidenta SR Michala Kováča na bratislavskom Ondrejskom cintoríne. Deň inaugurácie ukončí nová prezidentka SR slávnostnou recepciou v budove Slovenskej filharmónie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona