Prípad operácie nesprávneho kolena sa vracia na okresný súd

NETKY.SK • 5 Október 2023, 13:00 • 2 min
Prípad operácie nesprávneho kolena sa vracia na okresný súd

NITRA - Krajský súd v Nitre vo štvrtok rozhodoval o odvolaní v prípade pacienta, ktorému v nitrianskej nemocnici operovali namiesto pravého ľavé koleno. Odvolací súd v jednej časti rozsudok potvrdil, v ďalších častiach vrátil prípad späť na okresný súd.

slovakia

left justify in out

Poškodenému pacientovi Františkovi Rapanovi okresný súd ešte v apríli priznal nemajetkovú ujmu vo výške 6000 eur, čo je takmer desaťnásobne menej, ako žiadal. Žalobcovi nepriznali ani nárok na náhradu za sťažené spoločenské uplatnenie. Voči rozsudku sa odvolal. "Odvolací súd napadnutý rozsudok súdu prvej inštancie v časti zamietnutia náhrady nemajetkovej ujmy v sume 59.000 eur potvrdil. Vo zvyšných častiach, týkajúcich sa zamietnutia nároku na sťaženie spoločenského uplatnenia v sume 10.811 eur, ako aj vo výrokoch týkajúcich sa náhrady trov konania, zrušil a vec vrátil súdu prvej inštancie v týchto častiach na ďalšie konanie a nové rozhodnutie," uviedla hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev.


Právny zástupca nemocnice Tomáš Stoklasa po pojednávaní skonštatoval, že rozhodnutie odvolacieho súdu rešpektuje. "Bližšie sa k nemu budeme vedieť vyjadriť až po doručení písomného rozhodnutia, pretože súd dnes iba ústne a stručne zdôvodnil, prečo v časti náhrady škody na zdraví zrušil rozsudok a vrátil ho súdu prvej inštancie na ďalšie konanie. Takže až následne budeme vedieť, ako ďalej postupovať," povedal Stoklasa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Správy - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies