Slovenské elektrárne dosiahli za 9 mesiacov zisk 789 miliónov eur

NETKY.SK • 18 November 2015, 11:20 • 2 min
Slovenské elektrárne dosiahli za 9 mesiacov zisk 789 miliónov eur

LONDÝN - Slovenské elektrárne, a.s., dosiahli za 9 mesiacov tohto roka prevádzkový zisk (EBIDTA) vo výške 789 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

V medziročnom porovnaní to predstavuje viac ako dvojnásobný nárast.

 

Talianska skupina Enel, do ktorej patria aj Slovenské elektrárne, pritom celkovo zaznamenala prevádzkový zisk 12,2 miliardy eur, čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast o 5 %. Dosiahnuté výsledky oznámila skupina Enel dnes v Londýne v rámci Capital Markets Day, na ktorom predstavila strategický plán do roku 2019.

 

Skupina dnes oznámila aj podstatné zvýšenie investícií do roku 2019 na celkových 36,3 miliardy eur, čo je o 2,7 miliardy eur viac ako oznámili v marci tohto roka. V rámci aktívnej správy svojho portfólia chce Enel získať 6 miliárd eur predajom aktív vrátane Slovenských elektrární. Viac ako 2 miliardy eur z takto získaných fondov plánuje Enel využiť na akvizície najmä energetických sietí. Zvýšené investície budú smerovať aj do obnoviteľných zdrojov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies