Slovenská tenistka Jamrichová je spokojná so semifinále vo Wimbledone: "Boli to úžasné tri týždne"

NETKY.SK • 18 Júl 2023, 12:15 • 2 min
Slovenská tenistka Jamrichová je spokojná so semifinále vo Wimbledone: "Boli to úžasné tri týždne"

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová hodnotí účasť v semifinále juniorskej dvojhry i štvorhry na grandslamovom Wimbledone veľmi pozitívne. Vďaka tomu sa v rebríčku ITF v singli posunula z piateho na tretie miesto.

slovakia

left justify in out

Vo dvojhre nestačila na druhú nasadenú Američanku Clervie Ngounoueovú 0:6, 3:6, ktorá nakoniec získala titul. Účasť v semifinále bol však pre Jamrichovú najlepší singlový výsledok na turnajoch veľkej štvorky.

"Úprimne, po semifinále sa mi to ťažko hodnotí, keďže som ešte trocha sklamaná. Boli to však úžasné tri týždne v Londýne, kde som ukázala svoju kvalitu. Pomohla mi už exhibícia počas prípravy a aj turnaj v Roehamptone. Doma som síce na tráve netrénovala, ale dokázala som sa veľmi rýchlo adaptovať na tento povrch a neprekážali mi ani dlhé výmeny," povedala Jamrichová na tlačovej konferencii po návrate. Vo štvorhre potvrdila formu s Taliankou Federicou Urgesiovou. Po víťazstve na januárovom Australian Open s ňou dosiahla semifinále na Roland Garros a na tráve All England Clubu. 

Ako nasadené dvojky prehrali s českým párom Alena Kováčková, Laura Samsonová 2:6, 4:6. "Štvorhru beriem viac odľahčene. Dvojhra pre mňa znamená viac a myslím si, že som sa od Melbourne posunula tenisovo aj mentálne. Svedčí o tom aj odvrátenie dvoch mečbalov v druhom kole," dodala Jamrichová.

Výsledky 16-ročnej slovenskej talentovanej tenistky vníma veľmi pozitívne aj prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř: "Chcem jej pogratulovať a stále je vidieť, že má v sebe veľa emócií. Teší nás jej úspech, pretože to nie je každý rok a mali by sme si to vážiť. Má pred sebou ešte veľa práce, no myslím si, že je na dobrej ceste."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Slovenský olympijský a športový výbor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies