V Strážskom zriadili nočné služby mestskej polície a predĺžili svietenie

NETKY.SK • 18 Január 2023, 13:00 • 2 min
V Strážskom zriadili nočné služby mestskej polície a predĺžili svietenie

STRÁŽSKE - Mesto Strážske v spolupráci s mestskou políciou (MsP) vytvorilo projekt financovaný z vlastných zdrojov na zvýšenie bezpečnosti občanov v zhoršených podmienkach viditeľnosti na cestách i uliciach.

slovakia

left justify in out

"Mesto tak reaguje na dlhodobé sťažnosti občanov, vodičov, ale aj aktuálnu napätú situáciu v Michalovskom okrese," informovala radnica. Od 5. januára zriadili nočné služby mestskej polície, ktoré monitorujú situáciu od 21.00 do 5.00 h. Občania sa tak môžu obrátiť na mestskú políciu 24 hodín denne. Mesto tiež zrušilo "čas šetrenia" od 1.00 do 3.00 h, keď bolo vypnuté verejné osvetlenie. "Rozhodli sme sa vypnúť skôr vianočnú výzdobu, a tak aspoň trochu vyrovnať spotrebu energie, ktorú máme v týchto pridaných časoch svietenia. Sme si vedomí zvýšených nákladov za energie, ale bezpečnosť v meste je prvoradá," uviedol primátor Strážskeho Patrik Magdoško.

 

Mesto taktiež reagovalo na požiadavku rodičov detí, ktoré majú v škole nulté hodiny, a predĺžilo dobu svietenia o 30 minút do 7.00 h. Ako ďalej informovala radnica, mestskí policajti začali rozdávať na vopred vytypovaných miestach reflexné prvky. "Po nedávnej dopravnej nehode sme pristúpili k tejto preventívnej činnosti z dôvodu, aby boli občania pre vodičov skôr viditeľní," konštatoval Magdoško. V najbližších dňoch budú dostávať žiaci základnej školy na dvoch najväčších a najrizikovejších priechodoch pre chodcov reflexné prívesky na školské tašky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona