Slovenky na úvod v Senci podľahli Holanďankám

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 20:27 • 2 min
Slovenky na úvod v Senci podľahli Holanďankám

SENEC - Slovenské futbalové reprezentantky do 19 rokov neuspeli v otváracom zápase na domácich majstrovstvách Európy 2016 tejto vekovej kategórie (19. - 31. júla).

slovakia

left justify in out

Mladé Slovenky v utorok podľahli v Senci holandským rovesníčkam 0:6 v rámci základnej A-skupiny a výrazne si skomplikovali cestu k vytúženému postupu do semifinále. Slovenky v úvodných dvadsiatich minútach držali s favoritkami krok, Holanďanky sa však ešte v prvom polčase presadili trikrát a položili základ svojho víťazstva.

Zverenky trénera Branislava Petroviča v A-skupine ešte vyzvú Francúzky (22. 7.) a Nórky (25. 7.). V "béčku" sa predstavia Španielky, Nemky, Rakúšanky a Švajčiarky. Do semifinále preniknú dva najlepšie tímy z každej zo základných skupín. Semifinálové súboje sa uskutočnia vo štvrtok 28. 7., finále v nedeľu 31. júla.

ME 2016 futbalistiek do 19 rokov - A-skupina - Senec - utorkový výsledok:
Slovensko - Holandsko 0:6 (0:3)
Góly: 37., 57. a 74. Roordová, 23. Folkertsmová (z pok. kopu), 40. Deszátová (vlastný), 69. Hendriksová
Zostava SR: Matúšková - Kulová, Deszátová, Moťovská, Kovaľová (78. Tóthová) - Mikolajová - Havranová, Briššová (46. Košlabová), Fabová, Čahojová - Šurnovská

Hlas (zdroj: RTVS):
Branislav Petrovič (tréner SR"19"): "Je to krutá prehra, ale, žiaľ, realita. Dievčatá nezvládli zápas takticky. Veľmi nás to mrzí; čakali sme, že náš výkon bude omnoho lepší. Súperovi gratulujem a verím, že my sa do ďalšieho duelu poučíme. Keď sme dodržiavali taktiku, boli sme vyrovnaným protivníkom. Holanďanky si v prvom polčase takmer nič neutvorili, ale my sme ich do šancí dotlačili."

Tabuľka A-skupiny:
1. Holandsko 1 1 0 6:0 3
2. Slovensko 1 0 1 0:6 0
Pozn.: Francúzsko a Nórsko ešte nedohrali vzájomný duel (hrá sa od 18.00 h v Zlatých Moravciach).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies