Slovenka Vadovičová sa stala najlepšou športovkyňou na svete vo februári 2017

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 18:01 • 2 min
Slovenka Vadovičová sa stala najlepšou športovkyňou na svete vo februári 2017

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka Veronika Vadovičová sa stala víťazkou ankety na webe Medzinárodného paralympijského výboru (IPC) a je najlepšou hendikepovanou športovkyňou za mesiac február.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročná športová strelkyňa na pretekoch Svetového pohára v Al Aine v Spojených arabských emirátoch zvíťazila vo všetkých štyroch disciplínach, v ktorých sa predstavila. Trojnásobná medailistka z minuloročnej paralympiády v Riu de Janeiro navyše každé finále vyhrala v novom svetovom rekorde.

V spomenutej ankete dostala Vadovičová 42 hlasov. Jej konkurentmi boli japonský šprintér na vozíčku Šo Watanabe, na Ukrajine narodená Američanka Oksana Mastersová (beh na lyžiach a biatlon), americká snoubordistka Brenna Huckabyová a rakúska reprezentantka v klasickom lyžovaní Carina Edlingerová.

V januári získal prvenstvo holandský alpský lyžiar Jeroen Kampschreur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies