Slovan získal výraznú posilu do obrany, vicemajstra sveta Kutláka

NETKY.SK • 31 August 2013, 10:54 • 2 min
Slovan získal výraznú posilu do obrany, vicemajstra sveta Kutláka

BRATISLAVA - Novou posilou hokejistov slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava sa stal český reprezentačný obranca Zdeněk Kutlák.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný hokejista podpísal so Slovanom ročnú zmluvu s platnosťou do 30. apríla 2014. Podľa informácií z oficiálnej webovej stránky "belasých" sa nová akvizícia predstaví na ľade už v nedeľňajšom zápase proti švédskemu HV71 Jönköping v Piešťanoch. V Slovane bude nosiť číslo 80. "Získali sme veľmi výraznú posilu. Kutlák je vysoký a robustný obranca, ktorý si zastane svoje miesto v defenzíve a vie podporiť aj útok. Má veľké množstvo skúseností z medzinárodnej scény, keďže za český národný tím odohral veľa zápasov. Veríme, že práve tieto skúsenosti zužitkuje u nás," uviedol pre TASR generálny manažér Slovana Maroš Krajči. 

 

Bratislavčania formujú káder pred novou sezónou KHL a keďže sa nedohodli na zmluve s Miroslavom Šatanom, očakáva sa ešte posilnenie útočnej sily. "Kutlák nie je posledným hráčom, ktorý prišiel do Slovana. Hľadáme ešte jedného útočníka a môžeme uzavrieť káder," potvrdil Krajči.

Kutlák je odchovancom hokeja v Českých Budějoviciach. V roku 2000 si ho v 8. kole draftu vybral z 237. miesta Boston Bruins, za ktorý odohral tri sezóny v zámorí. Následne sa vrátil do Česka, kde po trojročnom pôsobení v Karlových Varoch a Českých Budějoviciach odišiel do Ambri-Piotta. Vo švajčiarskom klube strávil šesť sezón. Kutlák je známy aj z pôsobenia v českej reprezentácii, v ktorej pravidelene nastupuje počas prípravného turnaja pred MS Euro Hockey Tour a trikrát reprezentoval krajinu aj na svetovom šampionáte. Je držiteľom striebornej a bronzovej medaily z hokejových majstrovstiev sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies