Slovan získal Kanaďana Garbutta, neuvoľnil nikoho

NETKY.SK • 27 December 2017, 15:44 • 2 min
Slovan získal Kanaďana Garbutta, neuvoľnil nikoho

BRATISLAVA - Jediný slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2017/2018 HC Slovan Bratislava v závere prestupového termínu získal do svojho kádra kanadského útočníka Ryana Garbutta.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom web Slovana s dôvetkom, že zmluva je do konca aktuálnej sezóny. Tridsaťdvaročný rodák z Winnipegu, ktorý môže nastupovať na pozícii centra i krídelníka, počas uplynulých šiestich sezón pôsobil v severoamerickej NHL, predovšetkým v klube Dallas Stars. Hrával tiež za Chicago Blackhawks a Anaheim Ducks. V NHL odohral 305 zápasov, získal 87 bodov (39+48). V play-off pridal 13 štartov (4+0). V tomto ročníku pôsobil v HK Soči a Torpede Nižnij Novgorod.

 

Vedenie klubu zároveň v závere prestupového termínu neuvoľnilo žiadneho svojho hráča, a to napriek záujmu niektorých klubov o členov kádra "belasých". Slovan má pred sebou ešte 11 zápasov základnej časti a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí predposledné 12. miesto s 23-bodovým mankom na 8. pozíciu, ktorá zaručí účasť v play-off.  

 

"Nechceli sme to urobiť, predovšetkým pre našich skvelých fanúšikov. Majú právo vidieť všetkých našich najlepších hráčov až do konca súťaže," povedal generálny manažér Slovana Patrik Ziman a aj v súvislosti s utorkovým víťazstvom 3:2 na ľade Jokeritu Helsinki doplnil: "Naším spoločným cieľom musí byť čo najlepšie dohrať všetky zostávajúce zápasy základnej časti a pokúsiť sa čo najčastejšie o taký výkon a výsledok, ako naposledy v Helsinkách."

Prípadné odchody z kádra budú podľa webu Slovana aktuálne až v závere prestupového obdobia v európskych ligách, keď do konca základnej časti KHL zostanú posledné dva zápasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies