Slovan v 7. kole v Žiline, líder zo Senice v Ružomberku

NETKY.SK • 22 August 2013, 12:07 • 2 min
Slovan v 7. kole v Žiline, líder zo Senice v Ružomberku

BRATISLAVA - V 7. kole slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 sa v sobotu na štadióne MŠK Žilina predstaví majstrovský Slovan Bratislava. V tábore zverencov trénera Adriána Guľu sa na majstra tešia, kapitán Viktor Pečovský avizuje, že "šošoni" hodlajú získať tri body.

slovakia

left justify in out

Žilina je v tabuľke siedma, Slovan po stredajšej víťaznej dohrávke so Senicou poskočil na druhé miesto práve za vicemajstra. Pod Dubňom by mali absentovať fanúšikovia "belasých", ktorým sa klub v reakcii na vážny incident v súboji s Ružomberkom, rozhodol až do konca jesene nezabezpečovať lístky do hosťujúcich sektorov.

"Slovan je lákadlom pre všetkých, ale my sa musíme pozerať na seba. Je to liga a súper ako každý iný, je načase začať vyhrávať. Musíme sa vyvarovať jednoduchých chýb, odstrániť nekoncentrovanosť a spoliehať sa na útočnú fázu. V sobotu pôjde hlavne o trojbodový zápis do tabuľky pre žilinské farby," citovala slovenského reprezentanta Pečovského oficiálna internetová stránka MŠK.

Deviata Trnava sa predstaví už v piatok v Zlatých Moravciach u tabuľkového suseda. ViOn je desiaty a zápas bude teda pre obe mužstvá mimoriadne dôležitý. Viacero súčasných "andelov" má na ViOn úzke väzby, tréner Juraj Jarábek s asistentom Milanom Ivankom v službách Moraviec fungovali ešte v minulej sezóne, útočník Andrej Hodek rovnako, v čerstvej pamäti má angažmán v meste aj zadák Marek Janečka, ktorý už medzitým pôsobil aj v Hanse Rostock. "Proti Zlatým Moravciam sa mi hrá vždy dobre. Verím, že tam tentoraz zvíťazíme. Treba si dať pozor na kontry, majú rýchlych hráčov, ako sú Orávik či Pribula, brankár Kuciak okamžite zakladá útok, takže treba byť ostražitý," povedal pre spartak.sk Janečka.

V piatok sa stretne aj minulosezónny nováčik Spartak Myjava s terajším z Dunajskej Stredy, tím kouča Ladislava Hudeca je štvrtý, DAC uzatvára ligový pelotón, keď v doterajších zápasoch získal len dva body. V sobotu ešte ôsme Košice hostia piaty Trenčín, tretí Ružomberok lídra zo Senice a šiesta Banská Bystrica predposlednú Nitru.

program 7. kola CL 2013/2014:
piatok 23. augusta o 19.30 hod. ViOn Zlaté Moravce - Spartak Trnava (Sedlák, Benko, Jankovič, Digi TV), o 20.00 Spartak Myjava - DAC Dunajská Streda (Šuniar, Balko, Poláček)

sobota 24. augusta o 17.00 MFK Košice - AS Trenčín (Michlian, Slyško, Súkeníková), o 17.30 MFK Ružomberok - FK Senica (Trutz, Chládek, Mikulaj), o 1930 MŠK Žilina - Slovan Bratislava (Vnuk, R. Sluk, Petríček, Digi TV), Dukla Banská Bystrica - FC Nitra (Chmura, Mókoš, Cuninka)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies