Slovan proti Senici získal prvý súťažný gól, Soumah: Vyčistil som si myseľ

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 15:53 • 2 min
Slovan proti Senici získal prvý súťažný gól, Soumah: Vyčistil som si myseľ

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava v nedeľňajšom dueli 1. kola nového ročníka Fortuna ligy zvíťazili na pôde FK Senica tesne 1:0 gólom Seydoubu Soumaha dvadsať minút pred koncom.

slovakia

left justify in out

"Belasí" strelili prvý gól až v treťom súťažnom stretnutí v sezóne 2016/2017, na druhej strane zasa reprezentant SR Ján Mucha drží čisté konto a dosiaľ neinkasoval. Pred súbojom na Záhorí sa hráči Slovana gólovo nepresadili dvakrát v Európskej lige (EL) UEFA. V oboch prípadoch sa zrodila bezgólová remíza: 28. júna v albánskom Elbasane v prvom stretnutí 1. predkola EL a vo štvrtok 14. júla na Pasienkoch v prvom meraní síl proti lotyšskému FK Jelgava v rámci 2. predkola EL.


"Sú to veľmi dôležité tri body. Očakávali sme ťažký zápas, pretože úvod sezóny je vždy náročný. Senica s jej obmeneným kádrom nás prekvapila, prešla veľkými zmenami, aj jej spôsob hry bol iný. Navyše v nohách mali hráči štvrtkové pohárové stretnutie. Niektorí boli unavení, niektorí nemali veľmi čistú hlavu. Neprestávali sme sa však tlačiť do bránky za gólom, ktorý sme napokon aj dosiahli. Za našu snahu sme boli odmenení víťazným presným zásahom," hodnotil cyperský tréner ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou tesný triumf v ouvertúre nového ročníka najvyššej slovenskej súťaže.


V drese úradujúceho vicemajstra sa proti Senici o rozhodujúci moment postaral guinejský "navrátilec" Seydouba Soumah, ktorý strávil uplynulú sezónu na hosťovaní v kuvajtskom klube Qadsia SC (oslavoval s ním triumf v najvyššej súťaži i národnom superpohári a počas ročníka tam skóroval osemkrát, pozn.). V 73. min senický brankár Michal Šulla výborne zasiahol po hlavičke stopéra Slovana Kornela Salátu, na prudkú dorážku afrického stredopoliara však už nemal nárok.

 

"Išiel som do pokutového územia s cieľom dostať sa k prípadnej odrazenej lopte. Našiel som si voľný priestor a keď som videl, že sa ku mne dostala lopta po hlavičke Kornela, tak som ju jednoducho usmernil do bránky. Som nadšený z premiérového gólu za Slovan po návrate z hosťovania. Chutí o to lepšie, že bol víťazný," uviedol v rozhovore pre klubový web Seydouba Soumah a doplnil hodnotenie: "Sme veľmi šťastní, že sme zvíťazili v Senici. Snažili sme sa predvádzať našu hru, no súper si miestami dokázal utvoriť príležitosti, takže to nebolo jednoduché. Mali sme množstvo šancí, ale spočiatku sme ich nedokázali využiť. Našťastie sme my boli tí, ktorí jednu príležitosť premenili. Víťazstvo je na začiatok ligy veľmi povzbudzujúce a je veľmi dobrou motiváciou pred štvrtkovou pohárovou odvetou proti Jelgave v Lotyšsku, kde si chceme vybojovať postup do tretieho predkola Európskej ligy."


Dvadsaťpäťročný technicky mimoriadne disponovaný rodák z Conakry (nar. 11. júna 1991) sa po návrate do Slovana snaží byť prínosom pre hru celého mužstva. "Veľmi som chcel byť späť v tíme. Uvedomujem si, že pred mojím odchodom na hosťovanie do Kuvajtu nebolo z mojej strany všetko ideálne. V poslednom období som si však vyčistil myseľ. Som tu preto, aby som pre Slovan odovzdával maximum mojich schopností," doplnil iba 161 cm vysoký Seydouba Guinéenne Soumah.


Hráči Senice, ktorých vedie nový kouč Aleš Čvančara a v kádri je viacero novicov najmä z Česka a Španielska, sa však za svoj nedeľňajší výkon proti "belasým" nemusia hanbiť, skôr naopak. Nevyužité príležitosti na skórovanie však mrzia, veľa však zachránil aj skúsený brankár Ján Mucha. "Nie je jednoduché hrať proti futbalistom, ktorí majú dobrú techniku, vedia si prihrať a zakončiť. Proti nám mali Seničania pár dobrých situácií, ktoré našťastie nedokázali využiť," citoval portál profutbal.sk pozápasové hodnotiace slová strážcu bratislavskej svätyne Muchu.
Premiéru si na slovenských trávnikoch odbil český stopér Pavel Košťál, ktorý si v Senici navliekol na rukáv kapitánsku pásku.

 

"Sme nespokojní, chceli sme do sezóny vstúpiť aspoň so ziskom bodu. Slovan ukázal svoju kvalitu, škoda, že sme nepremenili naše šance. Musíme túto prehru hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalší duel," vyjadril sa pre web profutbal.sk 35-ročný rodák z Hradca Králové. "V nedeľu sme rozhodne chceli bodovať, to sa nám nepodarilo. Bohužiaľ, gól sme dostali po dvoch vyložených šanciach, ktoré sme nepremenili. Taký je však futbal, nám chýbalo trochu viac odvahy v kombinácii. Želám si, aby sme boli silnejší v hre s loptou. Myslím si, že sme predviedli solídny výkon, pretože toto mužstvo spolu hralo prvé súťažné stretnutie," uviedol 50-ročný český kormidelník FK Senica Aleš Čvančara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies