Slovan do Trenčína s náskokom 2:0,Dukla sa chce ešte vrátiť do Bratislavy

NETKY.SK • 28 Február 2011, 12:49 • 2 min
Slovan do Trenčína s náskokom 2:0,Dukla sa chce ešte vrátiť do Bratislavy

Slovan do Trenčína s náskokom 2:0,Dukla sa chce ešte vrátiť do Bratislavy

slovakia

left justify in out

img

Štvrťfinálová séria play off extraligy medzi bratislavským Slovanom a hokejistami Dukly Trenčín ponúkla na úvod dva vyrovnané zápasy, no s jediným víťazom. "Belasí" v oboch domácich dueloch rozhodli o svojom triumfe až v záverečných tretinách a v stredu zamieria pod hrad Matúša Čáka s cieľom ešte zveľadiť náskok 2:0.
Kým v prvom zápase Trenčania bojovali o víťazstvo do posledných sekúnd, v tom nedeľňajšom akoby tretiu tretinu vypustili. Dukla pritom po 40 minútach viedla 1:0 a bola lepším mužstvom, no štvorgólová smršť domácich zmarila ich šance na vyrovnanie série. "Nepovedal by som, že to bol kolaps. Urobili sme pár chýb a ako vždy sa nám to vypomstilo. Nezachytili sme jednu tretinu a opäť sme prehrali. Tretí a štvrtý gól som mohol určite chytiť. Mrzím ma to, že sme tu odohrali dva vyrovnané zápasy a ideme domov s mankom 0:2," uviedol trenčiansky brankár Vladimír Kováč.
Dvadsaťtriročný gólman však ešte palicu neláme a verí, že na domácom ľade sa Dukle podarí sériu vyrovnať. "My budeme doma bojovať a urobíme všetko preto, aby sme sa sem vrátili za vyrovnaného stavu. Chceme byť ešte agresívnejší a hlavne ešte efektívnejší. My sme ten dvojzápas odohrali dobre, no chýbala tam tá efektivita, preto verím, že doma sa to zmení," pomenoval hlavnú slabinu.
Mužstvá odohrali v základnej časti sezóny celkovo šesť vzájomných duelov s vyrovnanou bilanciou tri víťazstvá a tri prehry, pričom všetky stretnutia skončili v riadnom hracom čase. Bratislavčania môžu stavať na dvojzápasovom náskoku, no uvedomujú si, že v Trenčíne to budú mať ešte veľmi ťažké. "Je to zase nový zápas. Dukla bude určite ťažký súper a myslím si, že doma do toho dajú ešte viacej. Čakajú nás dva veľmi náročné zápasy," uviedol tréner "belasých" Zdeno Cíger a útočník Ján Lipiansky doplnil: "Play off sa hrá úplne inak ako základná časť. Boli to oba dobré zápasy, Trenčín prišiel dobre pripravený, my sme to vedeli a sme radi, že dva sme vyhrali. Ideme do Trenčína a máme to dobre rozohrané. Počkáme si však, ako budú doma hrať, uvidíme."
"Ukazuje sa, že tá skúsenosť je na strane Slovana. Na druhej strane, my odchádzame domov s pozitívom, že sa s nimi dá hrať. Uvidíme, piaty zápas sa hrá opäť na Slovane a my to skúsime prepísať, chceme hrať tak ako sme avizovali, naplno celých 60 minút," dodal trenčiansky kormidelník Dušan Gregor.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies