Slovan Bratislava - AS Rím 1:0 v 1. zápase play off

NETKY.SK • 19 August 2011, 13:12 • 2 min
Slovan Bratislava - AS Rím 1:0 v 1. zápase play off

Slovan Bratislava - AS Rím 1 0 v 1. zápase play off - Futbal Futbalisti úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2011/2012 nad AS Rím 1 0.

slovakia

left justify in out

Futbalisti úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2011/2012 nad AS Rím 1:0. Víťazný gól štvrtkového duelu na bratislavských Pasienkoch strelil v 80. minúte hlavou po rohovom kope stopér Martin Dobrotka. Odveta je na programe 25. augusta o 20.45 h na Olympijskom štadióne v talianskej metropole, zverenci trénera Vladimíra Weissa majú po domácom triumfe a udržanom čistom konte solídne vyhliadky na postup.

      1. zápas play off EL 2011/2012:
      Slovan Bratislava - AS Rím 1:0 (0:0)
      Gól: 80. Dobrotka. Rozhodoval: Mateu Lahoz (Šp.), bez kariet, 10.548 divákov.
      zostavy a striedania:
      Slovan: Putnocký - Čikoš, Dobrotka, Had, Pauschek - Kladrubský - Bagayoko, Milinkovič (67. Kolčák), Žofčák, Lačný (74. Kuzma) - Šebo (90.+2 Augustín)
      AS Rím: Stekelenburg - Cicinho, Cassetti, Burdisso, Angel - Brighi (64. Perrotta), Viviani, Simplicio, Caprari (72. Totti) - Okaka (76. Borriello), Krkič

      Domáci nastúpili bez viacerých potrestaných opôr (Guédé, Grendel, Dosoudil, Halenár), ale ani Rimania nezačali v plnej sile, keď ich najjagavejšia hviezda Francesco Totti sedel iba na lavičke náhradníkov a do hry sa dostal až v 72. minúte. V jedenástke hostí chýbali aj ďalší lídri Gabriel Heinze, Simone Perrotta či Rodrigo Taddei. Obojstranne opatrný úvod stretnutia "vyrušila" strela Caprariho, ktorú Putnocký vytesnil na roh. Ten istý hráč Rimanov mal v 20. minúte na nohe tutovku, keď po dobrej prihrávke z pravej strany vystrelil vnútri šestnástky tesne vedľa žrde. Na hre talianskeho mužstva bola vidieť nezohratosť, napriek tomu boli "vlci" smerom dopredu aktívnejší a po polhodine hry Okaka v ďalšej šanci mieril nad. V 33. minúte opäť horelo pred šestnástkou Slovana, strela Bojana si však cestu do siete nenašla. "Belasí" hrozili len z brejkových situácií, ale Šebovi na hrote chýbala väčšia podpora spoluhráčov a tak sa gólman hostí Stekelenburg v prvom polčase nudil.
      V 52. minúte nebol ďaleko od gólu Kladrubský, jeho tvrdú strelu však tečoval protihráč a lopta skončila meter nad bránou. O tri minúty na opačnej strane ihriska sa so šťastím dostal k hlavičke Burdisso, ale lopta pristála len na hornej sieti Putnockého brány. Po zmene strán sa sily vyrovnali, domáci vysunuli svojich hráčov viac dopredu a Kladrubský sa výborne zhostil funkcie rozohrávača akcií. V 63. minúte ideálne vysunul Lačného, ktorý sa však nepretlačil do šance. V 68. minúte sa obrana Slovana zabudla v ofsajdovej pozícii a aktívny Caprari v najväčšej šanci zápasu nastrelil ľavú žrď. V 77. minúte sa vyskytla ojedinelá trhlina v defenzíve hostí, Žofčák vysunul Šeba, ale zblokovaný pokus kanoniera Slovana ani teraz neprinútil Stekelenburga k zákroku. V 80. minúte Pasienky explodovali. Žofčák naservíroval loptu z rohu na hlavu Dobrotku a tá Stekelenburgovi prepadla za chrbát - 1:0. Za zlepšený výkon v druhom polčase si Slovan víťazstvo zaslúžil a taliansky favorit sa v odvete bude musieť zo všetkých síl biť o postup, ktorý mal byť samozrejmosťou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies