Slovákom nevyšiel ani piaty pokus o postup na EURO

NETKY.SK • 12 Október 2011, 18:46 • 2 min
Slovákom nevyšiel ani piaty pokus o postup na EURO

Slovákom nevyšiel ani piaty pokus o postup na EURO

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Slovenska sa s pokazenou kvalifikáciou EURO 2012 rozlúčili utorňajšou remízou 1:1 v Macedónsku. V tabuľke B-skupiny už pred duelom v Skopje mali istú štvrtú priečku, Macedónci skončili boj o finálový turnaj v Poľsku a na Ukrajine na priatej pozícii.
Slováci neuspeli teda ani v piatom pokuse o postup na kontinentálny šampionát. Nepodarilo sa im to v kvalifikáciách EURO 1996 v Anglicku, EURO 2000 v Belgicku a Holandsku, EURO 2004 v Portugalsku ani EURO 2008 v Rakúsku a Švajčiarsku. 
Piaty pokus pod trénerskou taktovkou trénera Vladimíra Weissa, ktorý tím dostal na MS 2010 v JAR a na ňom až do osemfinále, mali pritom rozbehnutú výborne. po výhrach nad Macedónskom a v Rusku (obe 1:0) ale prišla studená spracha v jerevane a prehra s Arménskom 1:3. Po domácej remíze s Írskom 1:1 a dvoch výhrach 1:0 nad Andorrou mali však všetko opäť vo svojich rukách. Ale jeseň Slovákom vôbec nevyšla. Po bezgólovej remíze v Dubline prišla šokujúca domáca prehra s Arménskom 0:4 v Žiline a všetko spečatila ďalšia prehra v Žiline s Ruskom 0.1.
Slováci doplatili na slabú streleckú produktivitu, v desiatich zápasoch strelili len sedem gólov, ktoré dal osedem rozličných strelcov.

Kvalifikácia EURO 1996 v Anglicku
Začal ju vôbec prvý reprezentačný tréner Slovenska po osamostatnení Jozef Vengloš, ktorého v závere vystriedal Jozef Jankech. Po úvodných remízach s Francúzskom a v Izraeli prišla prehra v Rumunsku a po azerbajdžanskej "povinnej jazde" debakle 0:4 vo Francúzsku a 0:5 v Poľsku definitívne znamenajúce koniec nádejí i trénera Vengloša. V súboji s Izraelom bol už na lavičke Jankech. Slováci napokon obsadili 3. priečku v tabuľke 1. skupiny, na šampionát postúpili Rumuni a Francúzi.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies