Slovákom chýbala väčšia odvaha a dravosť

NETKY.SK • 20 November 2013, 09:15 • 2 min
Slovákom chýbala väčšia odvaha a dravosť

FARO 20. novembra - "Prosím vás, len nech nám vaši hráči nedajú veľa gólov," prosil v centre portugalského Fara slovenských fanúšikov pred utorňajším prípravným zápasom jeden z gibraltárskych podporovateľov.

slovakia

left justify in out

Jeho želanie neinkasovať mnohokrát sa naplnilo do bodky, Slováci neprekonali brankára Jordana Pereza ani raz. Gibraltár pri medzinárodnej premiére dosiahol nečakanú bezgólovú remízu, ktorá má pre miništátik cenu víťazstva. Necelé tri stovky fanúšikov, ktorí prišli do Portugalska, nadšene oslavovali nečakaný úspech. "Je to pre nás neuveriteľný výsledok, sme šťastní. Slovensko dominovalo celých 90 minút. Moji zverenci však vydržali urputne brániť, čo si veľmi vážim. Bola to pre nás cenná skúsenosť," povedal tréner Gibraltáru Allen Bula.

Slovenský náprotivok Ján Kozák bol po stretnutí veľmi sklamaný. Jeho výber nenadviazal na hru, ktorou sa reprezentácia prezentovala minulý týždeň pri výhre 2:0 v Poľsku. Hráči nedokázali nič vymyslieť proti zhustenej obrane súpera, chýbala im väčšia agresivita, dravosť i kombinačná nápaditosť. "Pred pár dňami sme sa tešili z víťazstva v Poľsku po veľmi dobrom výkone. Futbal má však aj inú stránku a dnešný výsledok je pre nás všetkých veľkým sklamaním. Proti zhustenej obrane súpera nám chýbala kvalita, nedokázali sme v zhustenom priestore zakombinovať. V tíme neboli individuality, ktoré by sa vedeli presadiť jeden na jedného. Snaha bola, ale výsledok nepriniesla," povedal Ján Kozák. 

Reprezentačný kouč už počas polčasovej prestávky hráčov upozorňoval, že na ihrisku musia hrať oveľa odvážnejšie a bojovnejšie. Na viacerých jeho zverencoch však bola vidieť menšia zápasová prax. Na mužstve sa prejavilo i to, že bolo prakticky nové, hráči mali za sebou štyri tréningy. So súpermi rangu Gibraltáru by si však mal aj tento tím poradiť. "Už cez prestávku som hráčom hovoril, že musia ísť do súbojov s väčšou vervou, viac vnikať do šestnástky, aj za cenu nejakej kolízie. Neboli sme to však na ihrisku schopní urobiť a peší futbal vedie k tomu, že sa proti tejto obrane len ťažko presadzujete. Nie je to ľahké, ale dnes nám jednoznačne chýbala kvalita," hodnotil Ján Kozák. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies