Slováci z Nepálu sú už doma

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 17:23 • 2 min
Slováci z Nepálu sú už doma

BRATISLAVA - Pätnásť Slovákov, ktorí sa nachádzali v zemetrasením postihnutom Nepále, sa dnes popoludní vrátilo domov.

slovakia

left justify in out

Ako povedal riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničia Peter Susko, jeden z nich pokračoval v lete do Prahy. Podľa informácií, ktoré poskytol rezort diplomacie, Slováci leteli lietadlom, ktoré do Nepálu poslala česká vláda. Na letisku Slovákov okrem zástupcov rezortu diplomacie privítala aj česká veľvyslankyňa Lívia Klausová.

 

Ako informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská, jednu Slovenku so zlomenou nohou a muža s ľahším zranením hlavy previezli po prílete do ružinovskej nemocnice. 

 

Sobotňajšie zemetrasenie si podľa OSN vyžiadalo vyše 5000 mŕtvych a 10 000 zranených, tento počet sa však pravdepodobne ešte zvýši. Mnohé, najviac zasiahnuté obce sú v ťažko prístupných horských regiónoch, kam sa záchranári ešte nedostali. Celkovo zemetrasenie postihlo asi osem miliónov ľudí. Zničených bolo vyše 70 000 domov, ďalších asi 530 000 bolo poškodených. Až 2,8 milióna ľudí opustilo svoje domovy, väčšina z nich však pre obavy z ďalších otrasov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies