Slováci v číslach: Najproduktívnejší bol Pánik a najviac odohral Sekera

NETKY.SK • 22 Máj 2019, 13:59 • 2 min
Slováci v číslach: Najproduktívnejší bol Pánik a najviac odohral Sekera

KOŠICE - Slovenský tím predviedol silnejšie momenty s tými slabšími. Každopádne , ale v Košiciach ponúkol atraktívny a ofenzívne ladený hokej. Hráči s dvojkrížom na hrudi nastrieľali v siedmich zápasoch na majstrovstvách sveta v Košiciach až 28 gólov, v priemere štyri góly na zápas.

slovakia

left justify in out

Podelilo sa o nich 13 hráčov a celkovo bodovalo 20 hokejistov z 25-členného kádra trénera Craiga Ramsayho na MS 2019. Bez bodu zostali iba traja brankári a tiež obranca Marek Ďaloga a útočník Tomáš Zigo. Prvý sa zranil hneď v druhom zápase a druhý bol zasa posledný trinásty útočník Slovákov s minimálnym pobytom na ľade.

Najproduktívnejšími hráčmi boli so 7 bodmi útočník Richard Pánik (1 gól + 6 asistencií) a obranca Martin Marinčin (3 góly + 4 asistencie). Pozoruhodných je aj 5 gólov Matúša Sukeľa, ktorý po základných skupinách figuruje v dvanástke najlepších strelcov šampionátu. Obranca Marinčin pozitívne prekvapil aj šiestimi plusovými bodmi, v čom je tiež najlepší spomedzi Slovákov na MS 2019.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A ty nám fandíš? 😉 . #hockeyslovakia #hockeyphotography #hockey #iihfworlds #zostriedacky

Príspevok, ktorý zdieľa Slovak Ice Hockey Federation (@hockeyslovakia),



Najviac času na ľade strávil kapitán Andrej Sekera. Dovedna v siedmich zápasoch odohral skúsený 32-ročný obranca 160:21 min, čo je priemer 22:54 min. Najviac striel na bránku vyslal Erik Černák, až 20. Tento čoraz komplexnejší mladík z obrany strelil tri góly a dva z nich boli víťazné. Nazbieral aj 3 plusové body, 8 trestných minút a absolvoval až 222 striedaní, najviac spomedzi celého slovenského tímu. Osem gólov na šampionáte strelili Slováci v presilovkách a dva pridali dokonca v oslabení. Ich autormi boli Matúš Sukeľ a Michal Čajkovský.

Z tria slovenských brankárov bol podľa štatistik najlepší Denis Godla. Nastúpil však až v posledných dvoch zápasoch, keď už bolo rozhodnuté o tom, že štvrťfinále bude bez Slovákov. Patrik Rybár sa v troch súbojoch prezentoval úspešnosťou zásahov 86,36% a priemerom inkasovaných gólov 3,45. Len o čosi lepší bol Marek Čiliak so štatistikami 87,27% a 2,96. Čiliak si na rozdiel od Godlu (2) a Rybára (2) nepripísal víťazný zápas.

Štatistické zaujímavosti o Slovákoch na MS 2019 v hokeji (zdroj: stats.iihf.com):

SLOVENSKO 7 zápasov 3 1 0 3 skóre 28:19 11 bodov

najproduktívnejší hráč: Richard Pánik 7 bodov = 1 gól + 6 asistencií, Martin Marinčin 7 (3+4)
najlepší strelec: Matúš Sukeľ 5 gólov
najviac asistencií: Richard Pánik 6
body plus/mínus: Martin Marinčin +6
najviac trestaný hráč: Ladislav Nagy 12 trestných minút (túto štatistiku výrazne ovplyvnil Nagyov trest na 10 minút v zápase proti Nemcom)
najviac striel na bránku: Erik Černák 20
najviac minút na ľade, resp. priemer na zápas: Andrej Sekera 160,21 min, resp. 22:54 min
góly v presilovkách: 8 (2 Libor Hudáček a Ladislav Nagy, 1 Andrej Sekera, Richard Pánik, Erik Černák a Martin Marinčin)
góly v oslabení: 2 (Matúš Sukeľ a Michal Čajkovský)
víťazné góly: 3 (2 Erik Černák a 1 Tomáš Tatar)
brankári:
Marek Čiliak 3 zápasy, úspešnosť zásahov 87,27%, priemer inkasovaných gólov 2,96
Patrik Rybár 3 zápasy, úspešnosť zásahov 86,36%, priemer inkasovaných gólov 3,45
Denis Godla 2 zápasy, úspešnosť zásahov 93,55%, priemer inkasovaných gólov 0,96




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona