TRAGÉDIA v PRAHE: Po streľbe je 14 mŕtvych a 25 zranených, najvyšší ústavní činitelia SR vyjadrili ľútosť

NETKY.SK • 21 December 2023, 18:36 • 2 min
TRAGÉDIA v PRAHE: Po streľbe je 14 mŕtvych a 25 zranených, najvyšší ústavní činitelia SR vyjadrili ľútosť

Útočník zabil 14 ľudí a 25 zranil, prebieha vyšetrovanie.

slovakia

left justify in out

Dnes popoludní sa na pôde Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej uskutočnil ozbrojený útok, ktorý si spôsobil nielen zranenia, ale aj straty na životoch.

"Sme šokovaní a smútime za stratenými životmi. Všetkým pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť a súcit so všetkými, ktorých sa situácia akýmkoľvek spôsobom týka. Momentálne sa snažíme zbierať čo najviac informácií a koordinovať krízovú pomoc. Žiadame všetkých, aby sa teraz pokúsili zachovať pokoj. Informácie budú nasledovať za pochodu," uvádza fakulta na sociálnej sieti Facebook.

Ku tragédii sa vyjadrili už aj traja najvyšší ústavní činitelia Slovenskej republiky.

"Sledujem správy o streľbe na Filozofickej fakulte v Prahe a myslím na všetky nevinné obete, na ich príbuzných a priateľov. Je mi nesmierne ľúto, že k takejto tragédii u našich susedov prišlo v predvečer Vianoc, sviatkov pokoja a rodiny," uviedla prezidentka Zuzana Čaputová.

Premiér SR Robert Fico na dnešné dianie v Prahe reagoval slovami: "Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí strašnej tragédie na Filozofickej fakulte UK v Prahe. Stojíme v tejto náročnej situácii pri našich českých bratoch a sme pripravení poskytnúť akúkoľvek pomoc, ktorá by zmiernila následky tejto hroznej tragédie."

"Je mi nesmierne ľúto zmarených mladých životov po dnešnej streľbe na Karlovej univerzite v Prahe. Každá takáto tragédia ľuďmi hlboko otrasie a vyvolá v nich množstvo otázok o našej bezpečnosti," komentuje predseda parlamentu Peter Pellegrini.

"Úprimne cítim so smútiacimi rodinami a v mene slovenského parlamentu i v mene svojom im vyjadrujem úprimnú sústrasť," dodal.

Minister vnútra ČR Vít Rakušan vyzval na zdieľanie zarućených informácií a elimináciu paniky:

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto: Budova Filozofickej fakulty UK. (Petr Vilgus, Wikipedia)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies