Slováci už dvakrát v kvalifikácii ME uspeli na maďarskej pôde, v Érde majú šancu aj do tretice

NETKY.SK • 23 Október 2018, 13:45 • 2 min
Slováci už dvakrát v kvalifikácii ME uspeli na maďarskej pôde, v Érde majú šancu aj do tretice

BRATISLAVA - Až desať hráčov súčasného 17-členného kádra mužskej reprezentácie Slovenska, ktorú čaká v stredu 24. 10. v Érde proti Maďarom úvodné vystúpenie v II. fáze kvalifikácie ME 2020, má osobnú skúsenosť s pôsobením v maďarskej hádzanej. Patria medzi ich aj stredná spojka Ľubomír Ďuriš a brankár Teodor Paul.

slovakia

left justify in out

Obaja boli priamymi účastníkmi zatiaľ poslednej vzájomnej konfrontácie oboch krajín na kvalifikačnej úrovni. Pred vyše piatimi rokmi sa v Szegede pod vedením trénera Petra Dávida zrodilo slovenské víťazstvo 31:30, ktoré však už nemalo vplyv na postupujúcich zo 4. skupiny v kvalifikácii ME 2014.


"Bolo to už dávno, ale každá výhra sa počíta. Pre nás by bol každý bod z vonku dobrý. Pokúsime sa zabodovať hneď v prvom zápase, hoci to bude ťažké," vrátil sa Ďuriš v spomienkach do júna 2013 a potom prešiel k najbližšiemu vystúpeniu: "Maďari majú nového trénera Istvána Csoknyaia, ktorý sa špecializuje na obranu, takže v tomto smere budú zrejme dominovať. Uvidíme, v akom svetle sa predstavia pod jeho vedením. Rozhodne však disponujú hráčskou kvalitou. Hoci sa momentálne Veszprému nedarí, majú aj veľa iných veľmi dobrých hráčov. Dôležitá bude obrana, brankárov máme výborných, tak im musíme pomôcť. Potrebujeme dávať ľahké góly a nevybíjať sa proti vysokej defenzíve súpera. Vzájomne sa dobre poznáme. Myslím si však, že oni nás podceňujú. Sú sebavedomejší. Mohli by sme to využiť."

Ľ. Ďuriš si už zahral na kontinentálnom šampionáte pred šiestimi rokmi v Srbsku. Vzhľadom k rozšíreniu počtu tímov na ME na 24 by sa mohli byť slovenské ambície dostať sa na vrcholné podujatie reálnejšie.

 

"Pre nás je dôležitá každá jedna kvalifikácia, už sme totiž dlho neboli na šampionáte a všetci by sme si chceli zahrať na vrcholnom podujatí. Počet účastníkov sa zvýšil, tým sa zvýšili aj naše šance, ale aj tak to bude závisieť od našich výkonov. Tešíme sa na kvalifikačné boje o ME 2020, bolo by fajn, keby sa nám to podarilo," zaželala si opora maďarského tímu HE-DO B.Braun Gyöngyös.

Vzájomná bilancia Slovenska s Maďarskom v súťažných zápasoch (kvalifikácie a vrcholné podujatia) vyznieva v prospech súpera. Z deviatich meraní síl zvíťazil päťkrát, dve stretnutia sa skončili zmierilo a dvakrát sa tešili reprezentanti SR. Zhodou okolností, obe slovenské výhry sú z maďarskej palubovky. Okrem spomenutého triumfu v Szegede vyhrali pod taktovkou Zoltána Heistera Slováci aj v Szombathelyi v júni 2009 v kvalifikácii ME 2010 taktiež o gól (30:29).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies