Slováci sú v rebríčku sily IIHF na 7. mieste

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 09:51 • 2 min
Slováci sú v rebríčku sily IIHF na 7. mieste

PRAHA / OSTRAVA - Slovenskej hokejovej reprezentácii patrí po štvrtom hracom dni na majstrovstvách sveta v Česku 7. priečka v rebríčku sily IIHF, ktorý zostavujú tvorcovia internetovej stránky Medzinárodnej hokejovej federácie.

slovakia

left justify in out

Pred šampionátom boli Slováci na 7. pozícii, po druhom hracom dni na šiestej. Lídrami rebríčka sú Kanaďania pred Američanmi a Švédmi. Štvrté miesto patrí Rusom a piate domácim Čechom. Rebríček sily je iba pomocným faktorom v súvislosti s ambíciami jednotlivých krajín na majstrovstvách sveta. Jeho autori zvyknú aj vtipne glosovať aktuálne postavenie jednotlivých tímov. K Slovákom pridali poznámku: "Meszároš je lepší strelec ako Gáborík. Je to vôbec legálne?" Reagovali tak na skutočnosť, že v nedeľa dal dva góly Slovákov bek Andrej Meszároš, no topkanonier Marián Gáborík zatiaľ strelecky mlčí.


Utorkový súper Slovákov, výber Slovinska, je trinásty - po prehre s Ruskom s komentárom: "Fajn, zdolali ste nás, no vy ste mali dve toalety v jednej kabínke." Ide o reakciu na minuloročné ZOH v ruskom Soči, kde návštevníci pred podujatím aj počas neho odfotili mnoho bizarných stavebných či organizačných lapsusov.


K deviatym Bielorusom zostavovatelia rebríčka poznamenali: "Rešpektujte nás, lebo vás s-Kosticyn-ujeme." Je to odkaz na zloženie údernej elitnej formácie Bielorusov s bratmi Andrejom a Sergejom Kosticynovcami.

Rebríček sily podľa iihf.com po štvrtom hracom dni:
1. Kanada, 2. USA, 3. Švédsko, 4. Rusko, 5. Česko, 6. Fínsko, 7. Slovensko, 8. Švajčiarsko, 9. Bielorusko, 10. Dánsko, 11. Rakúsko, 12. Nemecko, 13. Slovinsko, 14. Francúzsko, 15. Nórsko, 16. Lotyšsko

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies