Slováci si vyslúžili v Južnej Kórei standing ovation!

NETKY.SK • 28 Jún 2022, 6:0 • 2 min
Slováci si vyslúžili v Južnej Kórei standing ovation!

BRATISLAVA/DAEGU - Bratislavské Divadlo Nová scéna (DNS) v týchto dňoch reprezentuje Slovensko v Južnej Kórei na Medzinárodnom muzikálovom festivale DIMF v Daegu.

slovakia

left justify in out

Súbor tam vystupuje s muzikálom Turandot, ktoré už videli nielen domáci diváci, ale aj producenti z Broadway a West End.

 

img

 

„Kórejskí diváci sú tichí a pozorní. Ale na záver nás ocenili bujarým potleskom a ováciami. Všetky prejavy si nechávajú až na úplný záver, až na klaňačku, ale tam sa odviažu,“ uviedla pre TASR Miroslava Drínová, ktorá sa v titulnej postave princeznej Turandot predstavuje kórejskému publiku v alternácii s Lenkou Feckovou. Princa Calafa alternujú Peter Makranský a Patrik Vyskočil.

 

Turandot je z kórejskej muzikálovej dielne, na festivale však znie v slovenčine. Diváci majú na obrazovkách kórejský aj anglický preklad.

 

„Slovenské texty krásne prebásnil Vladimír Puchala, nádherne podčiarkujú úžasnú kórejskú hudbu. Naučila som sa pár viet v kórejčine, aby som potešila tunajších divákov,“ poznamenala Drínová.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ Ventil SK sa po 35-tich rokoch dočkal albumu. Pokrstili ho Jožo Ráž a Jano Baláž

 

Reagovala aj na otázku, aké je to spievať v 1 500-miestnom Opera House. „Spievať tu, to je splnený sen každého speváka. Zvuk je dokonalý. Musím priznať, že lepšie sa mi asi nikdy nespievalo,“ vyhlásila Drínová. Na predstavenie umelcov zo Slovenska sa boli pozrieť aj autori a účinkujúci pôvodného kórejského muzikálu.

 

img

 

Do Južnej Kórey odcestovalo z Bratislavy 24 hercov a tanečníkov, 12 technických pracovníkov, režisér a vedenie divadla. „Reakcie na našu modernú verziu spracovania v réžii renomovaného maďarského režiséra Róberta Alföldiho boli veľmi pozitívne. Ocenili ju nielen predstavitelia DIMFu a starosta mesta Daegu, ale aj producenti z West Endu a Broadway, kórejskí umelci a v neposlednom rade kultúrne vyspelí diváci,“ uviedla pre TASR generálna riaditeľka DNS Ingrid Fašiangová.

 

Festival v Daegu patrí k najväčším muzikálovým festivalom na svete, organizujú ho od roku 2006. Ponúka tituly prestížnejších svetových, ale i domácich muzikálových divadiel. Nová scéna uvedie posledné predstavenie na jeho 16. ročníku v utorok 28. júna.

 

Možno vás zaujme: Na Topfeste zahrá prvýkrát kapela Lucie! Festival si môžete prebehnúť na Topfest Run!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona