Čo teší Milana Krajniaka na štátnom rozpočte?

NETKY.SK • 23 December 2021, 07:59 • 2 min
Čo teší Milana Krajniaka na štátnom rozpočte?

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) by si vedel predstaviť vyšší objem peňazí na podporu zamestnanosti alebo sociálnu pomoc v rámci rozpočtu na rok 2022. Je však spokojný s tým, že schválený zákon roka počíta s navýšením štyroch dôležitých príspevkov. Povedal to v rozhovore pre TASR.

slovakia

left justify in out

Minister vyzdvihol zvýšenie opatrovateľského príspevku, príspevku na asistenciu, finančného príspevku na činnosť zariadení sociálnych služieb (ZSS) a príspevku na krízovú intervenciu. „Čo sa týka opatrovateľského príspevku, tak ten sme zvýšili za posledné dva roky zo 430 eur na 508 eur. To je plus 18 %, plus 78 eur v priemere,“ porovnal minister.

 

img

 

Príspevok na asistenciu zvýšili zo 4,18 eura na hodinu na 4,82 eura na hodinu, pričom približne v priemere na jednu osobu to vychádza na 90 eur mesačne. Príspevok na krízovú intervenciu – pomoc pre týrané deti a ženy či pre bezdomovcov – zvýšili zo 150 eur na 250 eur, čo je o 67 % viac. „A priemerný príspevok pre ZSS – to je finančný príspevok, ktorý ide najmä na platy zamestnancov – sme za posledné dva roky zvýšili zo 364 eur na 436 eur v roku 2022,“ vyhlásil minister s tým, že tu ide o 20 % zvýšenie.

 

Prečítajte si tiež: Tripartita rokovala o letnom čase či kurzarbeite

 

Je spokojný s tým, že budúcoročný rozpočet počíta s týmito navýšeniami. „Je to veľmi výrazné zvyšovanie príspevkov, čo aj v pandémii určite všetkým pomôže,“ okomentoval. Dodal, že pomoc reálne pocítia ľudia, ktorí potrebujú pomoc, ako aj samotné ZSS.

 

img

 

Možno vás zaujme: Strana SaS zásadne odmieta štyri opatrenia v Matovičovej daňovej reforme

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies