Slováci platobnými kartami najčastejšie platia za jedlo a oblečenie

NETKY.SK • 29 November 2012, 12:52 • 2 min
Slováci platobnými kartami najčastejšie platia za jedlo a oblečenie

Slováci platobnými kartami najčastejšie platia za jedlo a oblečenie - Slovensko Takmer dve tretiny opýtaných si myslia, že svoju platobnú kartu používajú v roku 2012 častejšie ako vlani. Platby kartou sú preferovanejšie než hotovosť, rastie aj počet držit

slovakia

left justify in out

img

Takmer dve tretiny opýtaných si myslia, že svoju platobnú kartu používajú v roku 2012 častejšie ako vlani. 

Platby kartou sú preferovanejšie než hotovosť, rastie aj počet držiteľov kariet, ktorí nimi platia aj malé sumy do 5 eur.

Najobľúbenejším benefitom je odmena za platbu kartou, ktorú oceňuje až 85 % respondentov. Výsledky vyplývajú z prieskumu, ktorý pre spoločnosť MasterCard vypracovala agentúra GfK.

Najviac opýtaných, až 85 %, uviedlo, že odmena za platbu kartou je pre nich veľmi zaujímavým benefitom.

Podľa Henriety Gahérovej, riaditeľky Odboru riadenia produktov Prima banky, bezhotovostné platby sú transparentnejšie, bezpečnejšie a rýchlejšie ako hotovostné.

Dve tretiny Slovákov využijú svoju platobnú kartu aspoň dvakrát do týždňa. Najčastejšie kartou platíme za jedlo a oblečenie (86 %), palivo (57 %), elektroniku (49 %) a drogériu (48 %). V prípade, že držitelia karty majú možnosť výberu, 69 % z nich preferuje platbu kartou a iba 31 % hotovosť. Preferencia platby kartou vzrástla medziročne (2012/2011) o 3 %, rovnako medziročne stúpla i ochota platiť kartou aj malé sumy. Platiť kartou sumy vo výške 3 - 5 eur je ochotných 58 % držiteľov kariet.

Respondenti by radi privítali lepšie možnosti bezhotovostných platieb najmä na pošte (54 %), na štátnych a obecných úradoch (41 %), u lekára (38 %), v reštauračných a ubytovacích zariadeniach (31 %), pri kúpe lístkov na podujatia (30 %) či pri platení pokút polícii (22 %).
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies