Continental zastaví výrobu niektorých súčiastok a prepustí vyše 5000 ľudí

NETKY.SK • 20 November 2019, 15:18 • 2 min
Continental zastaví výrobu niektorých súčiastok a prepustí vyše 5000 ľudí

BERLÍN - Nemecký výrobca komponentov pre automobily Continental v stredu oznámil, že zredukuje výrobu v divízii motorov, pretože prísnejšie emisné pravidlá ohrozujú dopyt po komponentoch pre spaľovacie motory.

slovakia

left justify in out

V dôsledku toho zruší do roku 2028 približne 5040 pracovných miest. Globálneho dodávateľa autokomponentov, ktorý zamestnáva viac ako 240.000 ľudí, zasiahol pokles dopytu po osobných automobiloch a posun od áut na benzín a naftu smerom k elektromobilom.

 

Spoločnosť Continental uviedla, že v roku 2024 zatvorí svoj závod v nemeckom Rodingu, ktorý vyrába hydraulické komponenty pre benzínové a naftové motory, čo znamená stratu približne 520 pracovných miest.

 

 

Ďalších 850 pracovných miest je ohrozených v závode v nemeckom meste Limbach-Oberfrohna po ukončení výroby komponentov pre dieselové motory v roku 2028 a 2200 pracovných miest v nemeckom meste Babenhausen, uviedol Continental.

 

V Newport News v Spojených štátoch amerických plánuje Continental v roku 2024 zastaviť výrobu hydraulických komponentov pre benzínové motory. O prácu tak príde 720 ľudí. V talianskej Pise zruší 750 pracovných miest po zastavení výroby komponentov pre benzínové motory v roku 2028.

 

Spoločnosť Continental uviedla, že začne rozhovory so zástupcami robotníkov aj v španielskom Rubi, kde vyrába analógové zobrazovacie systémy. Približne 760 ľudí pracuje v závodoch spoločnosti Continental v Rubi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona