Slováci do odvety so zmenami, Česi chcú vrátiť Prahu

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 13:41 • 2 min
Slováci do odvety so zmenami, Česi chcú vrátiť Prahu

PRAHA - Po štvrtkovom víťazstve nad Českom v Prahe čaká na slovenský hokejový výber v sobotu v Bratislave odveta.

slovakia

left justify in out

Na plochu Zimného štadióna Ondreja Nepelu vykorčuľujú oba tímy na prestížny duel o 19.00 h. Slováci v súbojoch s Čechmi v doterajšej histórii ťahali väčšinou za kratší koniec povrazu, štvrtkový úspech v 55. vzájomnom súboji bol iba ich dvanásty. Zverenci Vladimíra Vůjtka budú chcieť v domácom prostredí nadviazať na výkon z druhej polovice pražského duelu, v ktorom otočili stav z 1:2 na 3:2.

"Nemôže sa nám stať niečo podobné ako v prvej tretine v Prahe. Len vďaka Rasťovi Staňovi sme neprehrávali vyšším rozdielom a boli naďalej v zápase. Ďalšie stretnutie musíme začať rovnakým štýlom, akým sme končili vo štvrtok. Neustále musíme hrať v tempe. Verím, že v Bratislave bude dobrá atmosféra," povedal útočník Michel Miklík, ktorý si v prvom súboji s Čechmi pripísal na svoje konto víťazný gól.

Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek v Bratislave trocha pozmení zostavu. Šancu dostanú Jaroslav Janus, Marko Daňo, Andrej Šťastný a Milan Jurčina, ktorí boli s mužstvom v Prahe, ale nehrali. Nastúpiť by mal aj Marcel Haščák, ktorý sa k reprezentácii pripojil v piatok. V bránke dostane šancu Janus, ktorému bude kryť zo striedačky chrbát Július Hudáček. "Opäť budeme točiť štyri útoky. Chceme mať vyrovnaný a vyvážený tím. Aj na majstrovstvách sveta musíme hrať celých 60 minút na doraz a tri päťky by to len veľmi ťažko zvládli," uviedol Vladimír Vůjtek.

Pred začiatkom prípravy na šampionát panovali obavy z nedostatku centrov. Problém vyriešilo povolanie Jozefa Stümpela i presun Romana Kukumberga do stredu útoku. "Hľadali sme centrov a rozmýšľali sme, koho z krídelníkov presunúť do stredu. Roman Kukumberg hral v minulosti stredného útočníka aj v Rusku a dobre zapadol do našej koncepcie," doplnil Vladimír Vůjtek.

Český tím chce slovenskému v sobotu prehru z domáceho prostredia vrátiť. Výsledok 2:3 ich mrzel, keďže najmä v prvej tretine mali veľkú prevahu. Pred odvetou Česi vedia, čo potrebujú zlepšiť. "Chceli sme vyhrať už prvý zápas a pripraviť sa na vrchol sezóny, ale nepodarilo sa nám to. Je to stále príprava, dôležité duely ešte len prídu. Musíme sa zo štvrtka poučiť a už v sobotu hrať svoju hru. Slovákom ju musíme vnútiť a naplno korčuľovať celých 60 minút," vyhlásil útočník Jiří Novotný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies