Slováci bez tímovej súťaže, Zuzulovej koleno proti

NETKY.SK • 9 Február 2015, 10:50 • 2 min
Slováci bez tímovej súťaže, Zuzulovej koleno proti

VAIL / BEAVER CREEK - Tímová súťaž na majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach v americkom Vaile / Beaver Creeku bude bez reprezentantov Slovenska.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to z dejiska šampionátu Veronika Velez-Zuzulová, ktorá sa rozhodla neriskovať stav kolena, s ktorým mala problémy počas tejto sezóny. Slovenská slalomová nádej preto absolvuje na vrchole sezóny len svoju najobľúbenejšiu disciplínu medzi husto osadenými bránkami. "Na trati sú skoky a to by bol risk pre moje koleno. Tímovú súťaž teda Slováci nepôjdeme," reagovala Velez-Zuzulová z Vailu.

 

Tímová súťaž bude na MS 2015 na programe v utorok 10. februára a Slovensko v nej malo reprezentovať kompletné kvarteto pretekárov, ktorí vycestovali na šampionát, teda Adam a Andreas Žampovci, Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová. 

 

Súťaž družstiev, resp. krajín, je v programe majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní od roku 2005. Jej súčasná atraktívna podoba pozostáva zo skrátených paralelných jázd obrovského slalomu, v ktorých sa predstavia štyria zástupcovia z každej krajiny, po dvoch ženách a mužoch. Vo vyraďovacom systéme od osemfinále po finále víťazí vždy tím s vyšším počtom rýchlejších jázd. V prípade konečného výsledku 2:2 rozhodujú časové rozdiely v cieli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies