Sloboda zvierat vlani prijala vyše 7-tisíc zvierat v núdzi

NETKY.SK • 21 Február 2016, 22:19 • 2 min
Sloboda zvierat vlani prijala vyše 7-tisíc zvierat v núdzi

BRATISLAVA - Sloboda zvierat prijala vlani 7163 zvierat v núdzi. Bratislavský útulok Polianky prijal 2461 zvierat, regionálne útulky Slobody zvierat ďalších 4702 psov a mačiek. Ide o zvieratá odobraté z rúk majiteľov z dôvodu zlej starostlivosti a týrania a zvieratá odchytené z ulíc. Časť z nich vrátili pôvodným majiteľom, 5050 si našlo nový domov prostredníctvom adopcií.

slovakia

left justify in out

"Len v rámci bratislavského útulku sme realizovali 351 operácií na záchranu životov, začipovali sme 1508 neoznačených prijatých zvierat a vykastrovali 1500 zvierat. Z prijatých 2461 zvierat sme nový domov našli 1681 psíkom a mačkám, 502 sme vrátili pôvodným majiteľom. Teší nás, že sa rozbieha pomoc v regiónoch, kde je situácia najhoršia, pribúdajú nové útulky," uviedla Pavla Dugovičová, predsedníčka Slobody zvierat (SZ).

 

Ochranári riešili vlani aj podnety občanov o týraní a zlom zaobchádzaní so zvieratami, 401 zvierat preto umiestnila do útulkov. "V roku 2013 sme dostali 625 podnetov, v roku 2014 už 1426 prípadov a uplynulý rok opäť o čosi viac a väčšina bola opodstatnená. Rastúci počet hlásení svedčí, že ľudia na Slovensku sú čoraz všímavejší a citlivejší voči týraniu zvierat," povedala inšpektorka SZ Romana Březinová s tým, že ju mrzí nedostatočný záujem štátnych orgánov o problematiku.

 

Podozrenie na zlý prístup ku zvieratám môžu ľudia nahlásiť na Linke proti krutosti na mailovej adrese: linkaprotikrutosti@gmail.com alebo na príslušnú veterinárnu správu. V prípade zbehnutých zvierat treba volať na číslo mestskej polície 159.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies