Slávna herečka strávila noc vo väzení

NETKY.SK • 3 November 2019, 09:33 • 2 min
Slávna herečka strávila noc vo väzení

WASHINGTON - Americká herečka Jane Fonda strávila noc v zadržiavacej väzbe po tom, ako ju v piatok vo Washingtone zatkli na proteste proti nadmernému využívaniu fosílnych palív. Policajti 81-ročnú herečku zatkli za "občiansku neposlušnosť", keďže protest sa konal na pozemku patriacom americkému Kongresu a demonštranti z neho odmietli na pokyn polície odísť.

slovakia

left justify in out

Herečka bola jedinou z približne 40 účastníkov protestu, kto strávil noc za mrežami, informovala v sobotu organizátorka akcie Ira Arlook.

Jane Fonda sa na tejto pravidelnej akcii zúčastňuje už niekoľko týždňov, zatkli ju už štyrikrát, no teraz ju prvýkrát umiestnili do väzenia. "Policajti ešte nevedia presne, čo majú robiť. Povedali mi, že ak ma budú naďalej zatýkať každý piatok, môžem ísť sedieť aj ´natvrdo´," povedala herečka médiám.

 

obrazok


Proti závislosti svetovej ekonomiky na fosílnych palivách, ktorých spaľovanie výrazne zhoršuje klimatickú krízu, plánuje Jane Fonda protestovať každý týždeň až do januára.

 

Jane Fonda je americká herečka, spisovateľka, politická aktivistka, bývalá modelka a cvičiteľka. Je držiteľkou dvoch Oscarov a dvoch BAFTA Awards.

 

Bola trikrát vydatá, jej prvým manželom bol režisér Roger Vadim v rokoch 1965 až 1973, mali spolu dcéru Vanessu. Druhým manželom v rokoch 1973 – 1990 bol politik Tom Hayden, s ktorým má syna Troya. V roku 1991 sa vydala za televízneho magnáta Teda Turnera, rozviedli sa v roku 2001.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies