VIDEO V derby pražských ´S´ vzbudila emócie sporná penalta v závere stretnutia

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 08:39 • 2 min
VIDEO V derby pražských ´S´ vzbudila emócie sporná penalta v závere stretnutia

PRAHA - Futbalisti Slavie Praha nevyužili sobotňajšie zaváhanie Plzne s Teplicami (2:2) a nedostali sa opätovne na čelo tabuľky najvyššej českej súťaže. "Zošívaní" v nedeľňajšom derby pražských "S" nastúpili ako favoriti stretnutia, doma so Spartou však hrali nerozhodne 1:1 v rámci 22. kola a na plzenského lídra majú jednobodový odstup (49, resp. 50 b.,), tretia Sparta získala dosiaľ 40 bodov.

slovakia

left justify in out

Do konca ligovej sezóny 2016/2017 chýba odohrať ešte osem kôl. V 287. súťažnom súboji dvoch odvekých rivalov sa zrodila 67. remíza, vo vzájomnej bilancii je na tom lepšie Sparta ako Slavia (133, resp. 87 víťazstiev, skóre 518:423), v hodnotení 169 ligových zápasov sú tiež úspešnejší "rudí" (z pohľadu Sparty: 83 - 36 - 50, skóre 286:212). 

V Eden Arene to bola v nedeľu večer pred 19 084 divákmi dlho iba nuda, bez výrazných vyložených šancí. Až v záverečnej desaťminútovke prišla dramatická zápletka a napokon remízové rozuzlenie. Sparta sa v 81. min ujala vedenia: prudkou strelou zakončil presne Václav Kadlec a brankár Jiří Pavlenka nestačil zabrániť gólu v sieti. Zaujímavé je, že dovtedy hostia nevystrelilli na bránku Slavie, hrajúcej bez slovenského reprezentanta Dušana Šventa.

 

V nadstavenom čase však striedajúci domáci Ruslan Mingazov "naskočil" do Viačeslava Karavajeva a hlavný arbiter Pavel Franěk ukázal na "biely bod". Najlepší kanonier tohto ročníka českej ligy Milan Škoda sa z nariadeného pokutového kopu nepomýlil a svojím 13. presným zásahom stanovil konečný rezultát. Navyše ním predĺžil šnúru nezdolanosti Slavie Praha na 18 duelov.      

 

 

"To musí byť 'sakra' ostrieľaný rozhodca, keď toto odpískal," vyjadril sa krátko po zápase tréner "rudých" Petr Rada. Moment, ktorý vzbudil veľké emócie sa udial na konci stretnutia. Turkménsky reprezentačný stredopoliar Ruslan Mingazov naskočil do obrancu Viačeslava Karavajeva a rozhodca Pavel Franěk nariadil pokutový kop. České médiá sa po stretnutí na základe televíznych záberov zhodli, že chybne.

 

"Robím futbal 20 rokov na profesionálnej úrovni, hral som za reprezentáciu. A pri penalte v 91. minúte musí byť rozhodca na milión percent presvedčený. Potom ju má odpískať, inak nie. Nechcem súdiť, musím sa na to ešte pozrieť. Keď sa to však odpíska v derby, tak musí byť presvedčený, že ide o penaltu," citoval Radu portál iDnes.cz.

 

"Rozhodca by to asi popísal lepšie. Išiel som do šestnástky a potom som videl nohu. Spadol som na zem, kontakt tam bol. Chcel som si naviesť loptu k strele, ale zrazu sa tam objavila noha. Preto som spadol na zem," opísal po súboji inkriminovaný moment Mingazov. Na toho si po rozhovoroch s novinármi v útrobách Edenu počkal Rus Karavajev a priateľsky sa objali.

 

"Prvý polčas nebol najhorší, ale aj tak sme sa v šatni pohádali, že musíme hrať lepšie. Nepodarilo sa nám to, o gól sme si koledovali. Nakoniec môžeme byť radi za bod," zhodnotil Škoda, ktorý si pri penalte veril: "Bývam nervóznejší, ale veril som, že to dám."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies