Skupina Wu-Tang Clan vydá v júli nový album

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 21:16 • 2 min
Skupina Wu-Tang Clan vydá v júli nový album

LOS ANGELES - Americká hip-hopová skupina Wu-Tang Clan oznámila, že v júli vydá svoju šiestu štúdiovku s názvom A Better Tomorrow. Správy o tom, že newyorská formácia tento rok možno vydá nový album, sa objavili už vlani v októbri. Vtedy to ako prvý spomenul jej člen RZA.

slovakia

left justify in out

"Budúci rok máme 20. výročie. Takže som ostatným členom povedal, že by sme sa určite mali všetci stretnúť a možno aj spraviť niečo, čím tento príbeh uzavrieme. Takže teraz o tom diskutujeme a ak nám to okolnosti umožnia, tak o rok vydáme náš posledný album," uviedol vtedy RZA.

Wu-Tang Clan vznikol v roku 1992, pričom jeho základom bola formácia All In Together Now. Tú tvorili bratranci RZA, GZA a Ol' Dirty Bastard, ktorý však v roku 2004 zomrel. V Clane sa k tejto trojici pridali Method Man, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Raekwon a Ghostface Killah, neskôr sa neoficiálnymi členmi stali aj Cappadonna a Streetlife. Skupina debutovala v roku 1993 albumom Enter The Wu-Tang (36 Chambers), ktorý je považovaný za jednu z najlepších hip-hopových nahrávok v histórii. Nasledovali albumy Wu-Tang Forever (1997), The W (2000), Iron Flag (2001) a 8 Diagrams (2007). Všetci členovia sa okrem toho venujú aj sólovým projektom, pričom navzájom často spolupracujú.

Informácie pochádzajú z webstránky www.hiphopdx.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies