Útok Igora Matoviča na ŠÚKL a SAV je niečo nehorázne, tvrdí uznávaný vede

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 15:2 • 2 min
Útok Igora Matoviča na ŠÚKL a SAV je niečo nehorázne, tvrdí uznávaný vede

Na sociálnej sieti to uviedol biochemik a CEO spoločnosti MultiplexDX Pavol Čekan.

slovakia

left justify in out

"Dnešný "útok" Igora Matoviča na ŠÚKL a BMC SAV kvôli Sputniku V je niečo nehorázne," začína status na sociálnej sieti biochemik a CEO spoločnosti MultiplexDX Pavol Čekan. Ten pevne stojí za odborníkmi a vedcami z týchto inštitúcií. Čekan podotkol, že je klamstvo, že štátny ústav zveril validáciu tejto vakcíny BMC SAV. 

 

"Veď predsa skúšky Sputnika V robilo BMC SAV na základe písomnej žiadosti bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího!" uvádza Čekan na sociálnej sieti.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Heger ubezpečuje občanov, že sa budú povoľovať len schválené vakcíny

 

Dnešný "útok" Igora Matoviča na ŠÚKL a BMC SAV kvôli Sputniku V je niečo nehorázne. Plne stojím za kolegami, odborníkmi...

Uverejnil používateľ Pavol Cekan Piatok 9. apríla 2021

 

Tiež tvrdí, že rovnako ako všetci, aj on je za to, aby sme mali na Slovensku čo najviac vakcín. "Aj tých ruských, keď sa ľudia chcú očkovať v rámci klinickej štúdie, resp. experimentálnej vakcinácie. Ale tieto úbohé útoky na odborníkov, vedcov a nezávislé inštitúcie, ktoré musia dbať o bezpečnosť liekov a vakcín, aby chránili naše zdravie a životy, musia navždy skončiť!" necháva sa počuť odborník. 

 

Mohlo by ťa zaujímať: Ruský fond tvrdí, že ŠÚKL sa dopustil sabotáže. Úrad sa voči vyjadreniu ohradzuje

 

Je to podľa neho veľmi vážna situácia pre budúcnosť vedy a vedcov na Slovensku. Takto podľa neho vyháňame tých najlepších do zahraničia. „Prosím, postavme sa dnes za všetkých slovenských vedcov a odborníkov. Už naozaj stačilo,“ dodal Čekan z MultiplexDX.

 

 

Na záver pridal ešte skladbu Pocta Majakovskému, o ktorú sa postaral Robo Grigorov. "Toto je dnes pieseň pre slovenských vedcov a odborníkov," odkzauje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona