GAMING Herné štúdiá vyjadrili podporu Ukrajine po svojom

NETKY.SK • 6 Marec 2022, 16:00 • 2 min
GAMING Herné štúdiá vyjadrili podporu Ukrajine po svojom

Viaceré herné štúdiá spustili kampaň na podporu Ukrajiny. Vyjadrili jasný názor a nesúhlas s inváziou na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Poľské herné štúdio 11 bit studios prišlo s návrhom na finančnú pomoc pre Ukrajinu. Hráči, ktorí si zakúpili známu hru This War of Mine, podporujú Ukrajinu. Prvý výťažok z celkového predaja hry a rozširujúceho obsahu poputoval pre ukrajinsky Červený kríž. Podarilo sa im vyzbierať vyše 850 000 USD.

 

 

CD Projekt Red je poľské herné štúdio, ktoré pristúpilo k tejto téme iným spôsobom. Zastavuje distribúciu ich vlastných hier. Ide o fyzické (krabicové), ale aj digitálne hry, ktoré sa nachádzajú na platforme GOG. Rovnako podporili Ukrajinu finančnou čiastkou 1 milión PLN.

 

 

 

 

Ukrajinské herné štúdio GSC Game World prežíva túto situáciu najhoršie, preto sa aj rozhodlo pozastaviť vývoj už dlho očakávanej hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. Vo videu spomínajú viac detailov. Vyzývajú na podporu Ukrajiny.

 

 

Tak ako aj v športovom svete uplatňujú sankcie voči Rusku, tak aj v tom virtuálnom svete ich uplatňuje herná spoločnosť EA. Vo futbalových herných tituloch FIFA odstránili ruský medzinárodný tím a iné ruské futbalové kluby.

 

 

 

 

V e-športe je podpora rovnako vítaná. Ukrajinský hráč CS:GO Oleksandr „s1mple“ Kostyliev zverejnil a informoval svojich fanúšikov na sociálnej sieti, že daroval ukrajinskej armáde milión ukrajinských hrivien.

 

 

Mykhailo Fedorov, ukrajinský podpredseda vlády a minister pre digitálnu transformáciu Ukrajiny, uviedol na sociálnej sieti Twitter otvorený list, v ktorom sa obrátil na herný priemysel ako celok. Fedorov požiadal priemysel, aby zablokoval Rusku a ruským tímom prístup k akýmkoľvek herným účtom, vylúčil ich z e-športových podujatí a zrušil všetky turnaje, ktoré sa majú v krajine uskutočniť.

 

 

Možno vás zaujme: GAMING Konzolový balík hier na marec



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies