Skupina Phoenix kúpila sieť lekární Sunpharma

NETKY.SK • 4 August 2015, 14:49 • 2 min
Skupina Phoenix kúpila sieť lekární Sunpharma

BRATISLAVA - Nemecká skupina Phoenix kúpila slovenskú spoločnosť Sunpharma, ktorá prevádzkuje sieť 44 lekární na Slovensku, ako aj osem lekární v Česku.

slovakia

left justify in out

Lekárne Sunpharma sa nachádzajú najmä v nákupných centrách. Phoenix pôsobí v distribúcii farmaceutických výrobkov na Slovensku už viac ako desať rokov. Popri veľkoobchode prevádzkuje v Českej republike pod značkou BENU 115 vlastných lekární a 50 franšízových pobočiek.
     

Phoenix oznámil nadobudnutie spoločnosti už v januári tohto roka za podmienky, že kúpa bude schválená Protimonopolným úradom. Ten odsúhlasil kúpu v júni bez pripomienok. Obe strany sa dohodli na zachovaní mlčanlivosti o finančných detailoch transakcie.
     

Skupina z Mannheimu je so svojimi 153 distribučnými centrami aktívna v 25 krajinách. Prevádzkuje viac než 1600 vlastných lekární v 12 európskych krajinách. Viac ako 12.000 pracovníkov lekární vydá ročne približne 250 miliónov balení liekov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies