Škriniar si vo Francúzsku plní sen: Reprezentovať je česť

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 16:28 • 2 min
Škriniar si vo Francúzsku plní sen: Reprezentovať je česť

VICHY - Jeho chvíle v slovenskej futbalovej reprezentácii by mali prísť v blízkej budúcnosti, EURO 2016 berie Milan Škriniar najmä ako obrovskú skúsenosť v jeho začínajúcej sa kariére.

slovakia

left justify in out

Najmladšiemu hráčovi z 23-členného kádra trénera Jána Kozáka sa už samotným "pobytom" vo Francúzsku splnil sen, pričom možnosť reprezentovať vníma ako veľkú česť.

 

Dvadsaťjedenročný stopér bez problémov zapadol do reprezentačného kolektívu, v ktorom sú od neho aj o vyše dekádu starší spoluhráči. "Je tu výborná partia, skutočne nebol žiadny problém s tým, aby som zapadol. Reprezentovať je vždy česť, byť súčasťou A-tímu dvojnásobná. Platí to aj v mojom prípade," rozhovoril sa Škriniar, ktorému odborníci predpovedajú veľkú budúcnosť.

 

Pri súčasnej defenzívnej skladbe národného tímu je stopérskou štvorkou po Martinovi Škrtelovi, Jánovi Ďuricovi a Kornelovi Salátovi, v budúcnosti by sa však v tejto hierarchii mohol posunúť vyššie. Aj preto mu tréner Kozák umožnil cestovať do Francúzska, aby získal medzinárodné "ostrohy": "Snažím sa predovšetkým zbierať skúsenosti. Možno sa mi už na európsky šampionát nepodarí dostať, preto to vnímam tak, že si to tu treba užiť," povedal legionár Sampdorie Janov.

 

Škriniar verí v úspešný vstup do finálového turnaja, do ktorého vstúpia Slováci v sobotu proti Walesu. Na základe vzhliadnutých videozáznamov o hre súpera naznačil, čo by na neho mohlo platiť. "Videli sme, že Walesania majú problémy pri bránení štandardných situácií, z ktorých inkasovali v kvalifikácii niekoľko gólov. Evidentne sú ich slabinou, cez ne by sme mohli udrieť. Verím, že sme dobre pripravení a podarí sa nám dosiahnuť úspešný výsledok."

 

Ani Škriniara neobišla otázka smerujúca ku Garethovi Baleovi, ktorý je najväčšou osobnosťou waleského tímu. "Všetci ho poznáme. Je to hráč svetových kvalít, má úžasnú ľavú nohu. Ale verím, že ho chlapci eliminujú. Hra waleského tímu určite bude stáť na ňom."

 

Zato Slováci sa budú opierať o kolektívny výkon. Výsledky v tomto kalendárnom roku potvrdzujú, že Slovensko môže na šampionáte miešať postupové karty. Svet len prednedávnom obletelo ich víťazstvo 3:1 nad Nemeckom v príprave na EURO a Škriniar potvrdil, že bolo pre tím veľkou psychickou vzpruhou. "S Nemcami sa nevyhráva každý deň a tobôž u nich. Po tomto výsledku naše sebavedomie stúplo, ale nesmieme poľaviť a pripraviť sa poctivo na každý jeden zápas," podotkol Škriniar.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies