Skončil sa jubilejný desiaty ročník festivalu Topfest

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 14:40 • 2 min
Skončil sa jubilejný desiaty ročník festivalu Topfest

BRATISLAVA - V noci zo soboty na nedeľu vyvrcholil na piešťanskom letisku jubilejný desiaty ročník hudobného festivalu Topfest, na ktorom počas troch dní vystúpilo na troch pódiách celkovo 70 interpretov. Headlinermi podujatia boli tento rok anglická heavymetalová skupina Iron Maiden, balkánsky režisér a hudobník Emir Kusturica s projektom No Smoking Orchestra, španielska formácia Ska-P, americká punk-rocková kapela Anti-Flag a česká skupina Kabát.

slovakia

left justify in out

V záverečný večer vystúpili napríklad spomínaní Anti-Flag a Emir Kusturica s No Smoking Orchestra, ďalej Sweet, Alkehol, Tublatanka, Čechomor a Horkýže Slíže, ktorí ukončili program na hlavnom pódiu. Jednoznačným headlinerom finálového večera však bola už po desiaty raz kapela Kabát. "Po tých rokoch som zvyknutý, že Kabát je značka, ktorá dokáže pritiahnuť ľudí na Topfest, napriek tomu som každoročne príjemne prekvapený, aký skvelý koncert ponúknu a čo je najpodstatnejšie, že ľudia sa prídu na ich koncert zabaviť a to sa každoročne deje. Asi sa nám spojením s touto skupinou podarilo za desať rokov vytvoriť taký malý fenomén," uviedol Dušan Drobný z organizačného tímu Topfestu. 

Organizátori už vopred avizovali, že pri príležitosti spomínaného jubilea by chceli mať všetky kapely, ktoré sa podieľali na rozvoji festivalu a boli pri nich už v začiatkoch. "Sme radi, že sme to dosiahli a že aj zo zahraničia sa nám tento rok podarilo dotiahnuť skvelé mená na čele s legendou Iron Maiden. Oslávili sme tak, ako sme plánovali, podľa informácii od našich lekárov, ktorí sa starali o zdravie návštevníkov, sme nezaznamenali žiadne vážnejšie úrazy a zranenia, čo nás teší najviac. Musíme sa však aj poučiť a dodatočne sa ospravedlňujem za dlhé rady pri vstupoch na Iron Maiden, mali sme dobré odporúčania na nový systém identifikačných pások, ktorý sa nám však neosvedčil a musíme sa o rok poobzerať po efektívnejšom a rýchlejšom systéme, ktorý nebude spôsobovať také problémy," vysvetlil Drobný, ktorý už začal rozmýšľať nad budúcim ročníkom. "Latka je poriadne vysoko, množstvo ďakovných e-mailov a odkazov, že sme do Piešťan dotiahli Iron Maiden, a tak splnili niektoré celoživotné sny, nás veľmi tešia, no zároveň zaväzujú, aby ten ďalší ročník bol ešte lepší. Sľubujem, že sa o to opäť pokúsime zo všetkých síl," dodal. Agentúru SITA informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies