Školy, škôlky a niektoré obchody v Česku sa opäť zatvárajú

NETKY.SK • 27 Február 2021, 9:5 • 2 min
Školy, škôlky a niektoré obchody v Česku sa opäť zatvárajú

PRAHA - Po piatkovom vyhlásení nového núdzového stavu v Česku začnú v pondelok platiť viaceré prísne obmedzenia na potlačenie šíriaceho sa koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Počas troch týždňov bude obmedzený pohyb ľudí. Zatvorené budú školy, škôlky i niektoré obchody. Informuje o tom web TV Nova. V rámci nových pravidiel bude povinné nosenie rúšok na verejnosti. V zamestnaní budú potrebné respirátory, pričom ochranné pomôcky musí zamestnancom zabezpečiť zamestnávateľ.
 

img


Počas najbližších troch týždňov bude zakázaný pohyb medzi okresmi. Výnimkou sú akurát cesty do práce, pri ktorých ľudia budú musieť mať potvrdenie od zamestnávateľa. Pri cestách k lekárovi alebo na úrady mimo okresu bude potrebné čestné vyhlásenie alebo vyplnený formulár.

Ľudia budú môcť ísť do prírody, no iba v rámci svojej obce. Venčenie psov bude možné iba vo vzdialenosti do 500 metrov od bydliska. Na dodržiavanie obmedzení pohybu bude na území Česka dohliadať dovedna 5000 vojakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona